📰 După patru ani de activitate pe Marte, misiunea InSight rămâne fără energie

Misiunea InSight a NASA, cu instrumentul francez SEIS la bord, s-a încheiat după mai bine de patru ani de colectare a datelor științifice unice pe Marte. Echipele JPL nu au reușit să contactezelander (Un aterizare înseamnă în domeniul astronauticii o mașină…) după două încercări consecutive, făcându-i să concluzioneze că bateriile solare ale navei spațiale s-au epuizatenergie (În bun simț, energia desemnează tot ceea ce îți permite să faci muncă, să faci energie etc.).


Vedere aartist (Se numește în mod obișnuit artist orice persoană care exercită una dintre meserii sau activități…) arătând studiu (O sondare poate desemna o tehnică de explorare locală a unui anumit mediu. A…) din apropiere suprafaţă (O suprafață se referă în general la stratul superficial al unui obiect. Termenul a…) de pe site-ul luiaterizare (Aterizarea desemnează, în sens etimologic, faptul de a ajunge pe uscat….) a InSight prin trei tehnici diferite: rezonanţă (Rezonanța este un fenomen prin care anumite sisteme fizice…) suportul seismometrului, valuri (O undă este propagarea unei perturbații care produce o variație reversibilă a drumului său…) generat de încercările de a îngropa penetratorul HP3 în pământ și, în final, deformarea suprafeței de către diavolii de praf (© IPGP/Nicolas Sarter).

Scopul lui InSight a fost de a sonda interiorul lui Marte. The date (În tehnologia informației (IT), datele sunt o descriere elementară, adesea…) colectate de lander și instrumentele sale au oferit detalii despre straturile interioare ale planeta Rosie (Planeta roșie (Planeta roșie) este un film american regizat de Antony Hoffman,…)pe vestigiile uimitor de variabile, sub suprafata, ale acesteia camp magnetic (În fizică, câmpul magnetic (sau inducția magnetică, sau densitatea fluxului…) în mare parte dispărută, pe vremea din această regiune a lui Marte și peactivitate (Termenul activitate se poate referi la o profesie.) seismic.

Instrumentul SEIS și-a îndeplinit întreaga misiune revoluționând cunoștințele despre Marte datorită celor 1.318 de cutremure pe care le-a detectat în ultimii patru ani. Nivelul său de performanță și fiabilitate (Un sistem este fiabil atunci când probabilitatea de a-și îndeplini misiunea într-o perioadă de timp…) a fost absolut remarcabil, la fel ca și implicarea și angajamentul echipelor franceze de la CNES și CNRS (Centrul Național de Cercetare Științifică, mai cunoscut sub acronimul său CNRS, este cel mai mare…)în deplină colaborare cu echipele de la NASA (Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu („Administrația Națională a…).

Echipele operaționale au făcut posibilă dublarea duratei de viaţă (Viața este numele dat 🙂 a misiunii și au fost răsplătiți prin detectarea de către SEIS în timpul misiunii extinse a celui mai mare cutremur marţian (Marțianul este un nume generic care se referă la mai multe tipuri de creaturi…) niciodată detectat (cel Mare cu magnitudinea 4,7) și impacturi majore și fără precedent de meteoriți în istoria modernă a planetelor telurice. Seismometrul este ultimul instrument om de stiinta (Un om de știință este o persoană care se dedică studiului unei științe sau științe și care…) care a rămas aprins pe măsură ce praful colectat pe panourile solare ale landerului și-a redus treptat energia, un proces început înainte ca NASA să decidă să extindă misiunea mai devreme. an (Un an este o unitate de timp care exprimă durata dintre două apariții ale unui eveniment înrudit…).

„Am asistat la lansarea și aterizarea acestei misiuni. Deși a-ți lua rămas bun de la o navă spațială este întotdeauna trist, știința fascinantă pe care a condus-o InSight ar trebui sărbătorită astăzi.”a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat pentru Direcția de Misiune Științifică a NASA. „Numai datele seismice din această misiune a programului Discovery oferă perspective extraordinare nu numai asupra lui Marte, ci și asupra altor corpuri stâncoase, inclusiv asupra Pământ (Pământul este a treia planetă din Sistemul Solar în ordinea distanței…).”

„Cu InSight, seismologia a fost în centrul unei misiuni extraterestre pentru prima dată de la misiunile Apollo, când astronauții au adus seismometre pe Lună”a spus Philippe Lognonné despreinstitut (Un institut este o organizație permanentă creată pentru un anumit scop. Este…) de fizic (Fizica (din greaca φυσις, natura) este etimologic…) a globului de Paris (Paris este un oraș francez, capitala Franței și capitala regiunii…) (IPGP), manager științific francez al seismometrului SEIS al InSight. „Am inovat și echipa noastră științifică și tehnică poate fi mândră de tot ceea ce am învățat în timpul drum (Cuvântul „drum” derivă din latinescul (via) rupta, literal „cale…).”

Destinat în principal pentru amplasarea instrumentelor științifice pe suprafața marțiană, brațul și lopata sa mică au ajutat și la îndepărtarea prafului de pe panourile solare ale InSight atunci când energia a început să scadă. În mod contraintuitiv, echipele misiunii au stabilit că pot stropi praful din lopată pe panouri în timpul zile (Ziua sau ziua este intervalul care separă răsăritul de apus; este…) de vânt (Vântul este mișcarea unei atmosfere, masa de gaz situată la suprafață…)permițând granulelor care cad să măture ușor praful de pe panouri.

„Doar aterizarea pe Marte este o realizare, iar InSight a realizat mult mai mult decât atât.”a declarat Laurie Leshin, directorul JPL, care gestionează misiunea. „Ca om de știință pe Marte, am găsit că setul de date furnizat de InSight este entuziasmant”.

„Succesul misiunii InSight și calitatea incredibilă a datelor furnizate de SEIS ilustrează perfect know-how-ul francez în științele lui Marte. Acest lucru este recunoscut în întreaga lume și permite tuturor să învețe din ce în ce mai multe despre planetă. roșu (Culoarea roșie răspunde la diferite definiții, în funcție de sistemul cromatic pe care îl facem…) și, prin urmare, pe planeta noastră Pământ” a declarat Philippe Baptiste, CEO al CNES.

„L-am considerat pe InSight prietenul și colegul nostru de pe Marte în ultimii patru ani, așa că este greu să ne luăm rămas bun de la el, deși este binemeritat pensionare.” a spus Bruce Banerdt de la JPL, om de știință șef al misiunii.

Ți-a plăcut acest articol? Doriți să ne susțineți? Distribuie-l pe rețelele de socializare cu prietenii tăi și/sau comenta-l, asta ne va încuraja să publicăm mai multe subiecte similare!

Add Comment