Chronique d’Alain Sanscartier : La Ligue nationale de hockey en sort grande gagnante

COLABORARE SPECIALA

Este sigur să spunem că, după doar două săptămâni de activitate în playoff-urile din 2022, Liga Națională de Hochei este deja un mare câștigător din această întorsătură a evenimentelor, în ciuda tuturor provocărilor și testelor adverse din ultimii doi ani. Viața normală pare să își reia încet cursul.

Hochei de calitate și serii de optimi de finală foarte incitante, care au dat naștere la mai multe meciuri finale. Toate acestea, spre marea bucurie a suporterilor, care au găsit plăcere în a-și încuraja favoriții atât în ​​momente de mare bucurie, cât și de mare dezamăgire.

Unele dueluri mai interesante decât altele au contestat încă o dată acest sistem de clasare de ridicare a cortinei în care unii consideră că echipe foarte bune – de exemplu Toronto și Tampa Bay – ar fi putut la fel de bine să fi reprezentat finala Ligii Campionilor. — Nu lipsește de respect față de Carolina Hurricanes și Florida Panthers.

Dar revenind la elementele de bază, cum să nu apreciem tăria de caracter a unor echipe sprijinite în perete (Lightning și Oilers, printre altele) în această adversitate a momentului. Au revenit din această căldură, din această presiune tărăgănoasă și au reușit să compenseze un deficit semnificativ câștigând aventuri de o noapte pe patinoarele adverse!

Puterea pură de caracter. Conducere exemplară. Tenacitate remarcabilă. Aceste echipe au reușit să evite cea mai mică relaxare, chiar dacă a fost foarte greu atât din punct de vedere al consumului de energie, cât și al constanței afișate în ceea ce privește concentrarea.

Pe de altă parte, unele echipe eliminate în primul tur, precum Toronto Maple Leafs, vor avea serioase considerații organizatorice de făcut pentru viitor, atât în ​​ceea ce privește dinamica grupelor, cât și personalul de hochei în loc.

Chiar dacă există multă frustrare și dezamăgire în Queen City, tot trebuie să punem în context faptul că Leafs au pierdut în fața lui Tampa Bay Lightning, de două ori campioană. Nu e de ce să-ți fie rușine în performanța oferită de oamenii lui Sheldon Keefe, chiar dacă este greu de înghițit. Cred că cedarea în panică ar fi foarte posibil cea mai proastă soluție în circumstanțele actuale, recunoscând în același timp că anumite ajustări vor trebui făcute imediat pentru a trece la un alt nivel și, în sfârșit, a trece prima rundă.

La Tampa Bay Lightning, modul în care oamenii lui Jon Cooper au folosit presiunea momentului și au reușit să o canalizeze în direcția corectă, în loc să încerce să o evite, merită o atenție psihologică specială.

Acești jucători excepționali s-au bazat, cel mai probabil, pe experiența lor trecută, ceea ce le-a permis să-și umple cutia de instrumente ca indivizi și ca echipă pentru a gestiona acest tip de situație.

În ciuda numărului mare de jocuri jucate în ultimele două sezoane pentru nucleul acestei francize cu aceste curse lungi de primăvară, există o mulțime de merite de reținut pentru echipa lui Cooper, care va lăsa acum locul acestui duel împotriva Panthers, acolo unde poate să fi venit vremea răzbunării! Un duel mult așteptat și foarte promițător!

Paul: „ duritatea minții! »

Poveștile grozave se scriu în momente importante și în dueluri decisive. Este cazul fostului membru al senatorilor de la Ottawa, Nick Paul, tranzacționat la termenul limită al tranzacțiilor în schimbul lui Mathieu Joseph. Ce joc a avut!

Marcând cele două goluri ale echipei sale în această victorie cu 2-1, această alegere din runda a 4-a a Stelelor în 2013 va fi jucat eroul, el care nu a avut întotdeauna recunoașterea mediului, dar care a fost întotdeauna recunoscut ca un bun coechipier, precum și o persoană bună. A fost foarte frumos să-l văd bucurându-se așa, în ciuda mai multor capcane din trecut.

Considerat un simplu jucător de profunzime și purtând eticheta de „jucător limită NHL” pentru mulți, din cauza unui nivel de calificare limitat, să spunem că tenacitatea depusă de Paul, în ultimii ani, va fi permis să-și cunoască ceasul de glorie. ultima sambata.

Mai trebuia să treacă printr-un ciclu de îndoială pe harta minții și încrederea în sine a fost foarte slăbită în ultimii ani. A trebuit să transforme această slăbiciune într-o putere în modul de a gestiona diferite situații. A trebuit să-și alunge proprii demoni, eliberându-se în același timp de privirea celorlalți. Realizările sale merită cu siguranță să fie evidențiate.

Ca și cum totul se întâmplă într-un spațiu de 25 de centimetri – între cele două urechi. După cum ar spune Bob în Les Boys: „duritatea minții! “.

Pe scurt, fără a-i lua nimic lui Paul, trebuie spus că astăzi principala lui provocare va fi să rămână în momentul prezent și să-și continue avântul în următorul duel cu Panthers.

McDavid: Urmează-i dorința!

Dincolo de această strângere de 14 puncte (patru goluri și 10 pase decisive) în primul tur al playoff-ului împotriva lui Los Angeles Kings, Connor McDavid a dat semnele unui lider în misiune! Prin acțiunile sale și prin felul în care se comportă pe gheață, a demonstrat că este gata să ducă această franciză la un alt nivel.

După cum spune vechea zicală: „Avea foc în ochi”. De la începutul play-off-ului, a făcut ceea ce știe să facă cel mai bine fără a părăsi cadrul colectiv. Starul Oilers a împins antrenamentul Alberta în direcția bună, făcând parte din cadrul colectiv, fără a se denatura vreodată.

Conștientizarea cere, a trecut în sfârșit această etapă de la „jucător bun” la „jucător excepțional”? Jucătorii de excepție au această capacitate, uneori, de a se uita mai mult ca persoană pentru bunăstarea colectivă, cu scopul de a ajunge la stadiul final.

Fără a crede că a fost un egoist al jocului prin natura sa, faptul de a-l vedea concurând în prezent dă semne mari de maturitate și de atlet gata să meargă până la capătul convingerilor pentru a da înapoi scrisorile de noblețe. această franciză care are mare nevoie de ea!

Add Comment