De Montréal à Ottawa à Calgary: le parcours endiablé de la famille Poulin pour vivre les débuts de Samuel avec les Penguins

„Când ne-am urcat în mașina care ne ducea la Saddledome din Calgary, eram cu toții lipiți de telefoanele mobile urmărind meciul. Am țipat ca nebunii când Sam a primit permisul.

• Citește și: Un debut surpriză pentru Samuel Poulin cu Pittsburgh Penguins

• Citește și: Strâmb, dar victorios

Prima pasă a lui Sam este Samuel Poulin. Cea care povestește anecdota este mama, Annick Corbeil Poulin.

Marțea trecută, Poulin a îmbrăcat uniforma Penguins-ului Pittsburgh pentru prima dată în Liga Națională de Hochei (NHL). Și-a experimentat botezul într-o înfrângere cu 4-1 împotriva Flames din Calgary. A fost implicat în golul lui Evgeni Malkin la începutul reprizei a doua.


Familia Poulin s-a reunit după debutul lui Samuel (central) în NHL, marți.  Fratele său Nicolas, mama lui Annick, tatăl său Patrick, sora lui Kathryn cu Liam, 14 luni, au făcut călătoria la Calgary.

Rechemat de la Wilkes-Barre/Scranton Penguins pe 23 octombrie, Poulin a urmărit un prim meci din boxa de presă a doua zi împotriva Oilers din Edmonton. Dar pe 25 octombrie, în jurul orei 11:30, a aflat că va juca împotriva Flames.

„Am aflat în timpul întâlnirii echipei noastre în dimineața meciului, a spus Poulin într-un interviu acordat Buturuga. În timpul întâlnirii, am încercat să ascult cât mai mult și să nu mă gândesc prea mult la ceea ce tocmai auzisem. Dar a fost greu. Am luat cina și am avut timp pentru un pui de somn. Nu am închis prea mult ochii, emoțiile erau pe covor și încă nu mi-am dat seama ce avea să se întâmple în următoarele ore. A fost destul de nebunesc.”

„După meci a fost și mai nebunesc când mi-am văzut familia. M-am bucurat atât de mult să-i văd. A fost doar o zi grozavă. Îmi venea să-i îmbrățișez. De îndată ce mi-am văzut familia, mi-am îmbrățișat fratele [Nicolas]. A fost primul care a venit să mă vadă. Mi-a spus că este mândru de mine și că știe că voi ajunge în NHL. Am primit cuvinte bune de la toată lumea.”

Cursa contra cronometru

În această dimineață de marți din octombrie, vremea este glorioasă în Quebec. Annick Corbeil Poulin se răsfață cu o plimbare de fitness cu prietenii pe care nu a mai avut șansa să-i vadă de ceva vreme. Un apel din Pennsylvania l-a făcut să-și revină pe pași cu o viteză vertiginoasă.

„Poți să-mi întrebi prietenii, dar a trebuit să merg foarte repede”, spune mama, izbucnind în râs. Îmi trec o mulțime de lucruri prin cap. A fost începutul unei călătorii sălbatice.”

În jurul orei 13:15, ora Montrealului, Jason Seidling, directorul de operațiuni al Penguins, a sunat-o pe mama lui Samuel pentru a o informa că va juca primul său meci în NHL la 19, ora Calgary (21:00 în Quebec).

Avionul decolează la ora 15:30 din Dorval.

„Am transpirat când am ajuns la aeroport, spune mama. Tocmai avusesem timp să-mi fac o valiză mică pentru avion. Fiica mea avea pantofi balerini și în Calgary era zăpadă. Nu aveam paltoane de iarnă, am plecat cu minim.

„Când am vrut să facem check-in, însoțitorul de bord ne-a spus că securitatea tocmai s-a închis, că este prea târziu. Dar am explicat povestea. A sunat la securitate și au fost de acord să ne deschidă ușile.

Din Montreal, familia Poulin trece prin Ottawa și apoi aterizează în Calgary. La 19:30, avionul a aterizat.

„Au mai rămas 12 minute în secundă când ne-am ocupat”, spune Annick Corbeil Poulin cu un zâmbet în voce. Am ratat prima sa apariție, prima lui pasă, dar am fost acolo pentru primul lui joc. Și am fost acolo să-l felicităm.”

Billul către Pinguini

Penguinii au acționat cu o clasă extraordinară față de familia alegerii lor din prima rundă din 2019. Au plătit pentru tot: patru bilete de avion, patru bilete de joc și hotel.

„Este cu adevărat elegant. Familia noastră este în NHL de treizeci de ani cu Patrick, care a jucat. Nu auzisem niciodată o poveste ca asta. Nu credeam că sunt interesați să aibă grijă și de biletele copiilor, nu doar de părinți”.

„Când domnul de la Penguins a sunat [Jason], m-a întrebat dacă vin Kathryn și Nicolas. L-am întrebat prețul biletelor și că trebuie să îi contactez. Mi-a spus că Pinguinii au plătit pentru întreaga familie. Nepotul meu de 14 luni, băiatul fiicei mele, a făcut și el excursia.

„Când am ajuns la hotel, era o sticlă de vin cu ciocolată și un bilet din partea echipei pentru a ne felicita. A fost o clasă mare, mare.”

Samuel Poulin nu va uita niciodată primul său joc cu Pinguinii


Familia Poulin s-a reunit după debutul lui Samuel (central) în NHL, marți.  Fratele său Nicolas, mama lui Annick, tatăl său Patrick, sora lui Kathryn cu Liam, 14 luni, au făcut călătoria la Calgary.

Fotografie prin amabilitatea Annick Corbeil Poulin

La 21 de ani, Samuel Poulin și-a pus cele două patine pe gheața NHL pentru prima dată. Își realiza visul din copilărie.

Tradiția obligă, Poulin a făcut o plimbare solo în timpul perioadei de încălzire la Saddledome din Calgary.

„Da, eram nervos”, spune el. Picioarele îmi tremurau. Singurul lucru pe care mi-am spus în capul meu a fost: „Nu trebuie să cad”. Se întâmpla atât de repede. Am simțit emoții ca în ziua draftului. Când pinguinii mi-au spus numele, m-am trezit într-un pic de ceață. Nu prea mi-am dat seama prin ce treceam. A fost cam același sentiment pentru primul meu joc. Se întâmplă prea repede.”

Folosit în centrul liniei a treia cu Brock McGinn și Kasperi Kapanen timp de puțin peste 12 minute, Poulin și-a adăugat numele la foaia de scor participând la singurul gol al echipei, un fileu marcat de Evgeni Malkin în jocul de putere. .

„Da, este grozav să obțin primul punct cu un pasaj la un gol de la Malkin, răspunde el. Când jocul s-a terminat, sa întâmplat foarte repede. Nici măcar nu am văzut pucul intrând în plasă. Tocmai am auzit un zgomot puternic în mulțime. După gol, am rămas pe gheață pentru prezența mea cu linia obișnuită. Tocmai când m-am întors pe bancă, mi-am dat seama că tocmai am obținut primul meu punct în NHL.

După meci, Poulin a primit și cuvinte bune de la căpitanul său, Sidney Crosby.

„Sid nu a vorbit cu mine înainte de meci. Mi-a vorbit mai mult după meci ca să mă felicite și să-mi spună că am făcut un meci bun.


Familia Poulin s-a reunit după debutul lui Samuel (central) în NHL, marți.  Fratele său Nicolas, mama lui Annick, tatăl său Patrick, sora lui Kathryn cu Liam, 14 luni, au făcut călătoria la Calgary.

— Am de gând să merg un pic să scap de zgomot. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Annick Corbeil Poulin în timpul unui apel cu Ziarul.

Joi seară, ea îl urmărea pe fiul ei cel mare, Nicolas, într-un meci al Petrolierilor du Nord împotriva lui Éperviers de Sorel-Tracy la vechiul Coliseum din Laval în Liga de hochei nord-americană. Cu două zile mai devreme, ea și întreaga ei familie au urmat debutul lui Samuel cu Pittsburgh Penguins împotriva Flames din Calgary.

La sfârșitul rândului, ea descrie emoțiile trăite în această seară celebră la Saddledome.

„Mă gândeam la toată munca, la toate serile de după școală sau la weekend. Da, era arena, dar era și Sam care trăgea mașini de spălat în garaj. Era micuțul care alerga cu câinii lui sau [qui leur] a aruncat o minge în timp ce patina pentru a ajunge înaintea lor.

„Sidney [Crosby] avea faimosul ei uscător de rufe. Pentru noi, era un frigider cu o uşă bătută. L-am mutat pentru a-l păstra ca suvenir. Ore și ore exersându-și sportul. Aveam un patinoar afară și nu avea nevoie de un prieten să se joace. A plecat cu conuri și i-a cerut tatălui său să-i dea un antrenament. Era foarte mic, avea 7 sau 8 ani. Întotdeauna a avut o mare pasiune pentru sportul său.

„După joc, Sam nu a avut multe cuvinte. Dar a fost atât de fericit să ne vadă, să-și dea seama că reușisem să ne prindem zborurile la timp. Nu a fost singur pentru acest joc. Am avut doar cuvinte să-l felicit. L-am întrebat dacă și-a dat puțin seama că acum are piciorul în ușa NHL. Am vorbit mai mult decât el! I-am spus să fie mândru de el însuși. A fost emoție, un pic ca în repeșcare. Reluezi ultimii cincisprezece ani în capul tău.

Următoarea destinație va fi Vancouver și Seattle, unde Penguins își vor juca următoarele două jocuri. Tată [Patrick] Și mama [Annick] plănuia să părăsească Montrealul vineri spre Columbia Britanică. Și vor mai pleca puțin înainte…

Aveți informații de împărtășit cu noi despre această poveste?

Aveți o primă care ar putea fi de interes pentru cititorii noștri?

Scrieți-ne la sau sunați-ne direct la 1 800-63SCOOP.

Add Comment