Do Kwon trimite Terra (LUNA) Propunere de furcă pentru votul comunității

Furca de Terra a propus comunității

În această seară de luni, 16 mai, Do Kwon a publicat o propunere detaliată pentru bifurcația blockchain-ului Terra menționată în noaptea de 13-14 mai. Postată pe Agora, propunerea, numită „ Planul de recuperare a ecosistemului Terra 2 va fi supus oficial la vot pe 18 mai.

În linii mari, ideea este similară cu cea pe care o prezentase deja recent: ecosistemul Terra este bogat în proiecte valoroase, dezvoltatori talentați și beneficiază de o comunitate solidă, ceea ce face, potrivit lui Do Kwon, atât de multe motive pentru a salva structura blockchain-ului chiar și fără UST.

Punctele importante ale furcii sunt următoarele:

 • Bifurcația actualului blockchain Terra, care se va numi acum „ Terra Classic (LUC), la noul blockchain care va păstra numele Terra și jetonul LUNA ;
 • Noul blockchain va fi dezvoltat FĂRĂ UST stablecoin ;
 • Noile LUNA vor fi distribuite caairdrop între persoane care au sau au avut LUNAmiza sau nu;
 • O mare parte din aceste jetoane vor fi distribuit dezvoltatorilor ecosistemului pentru a le oferi o marjă de libertate și a-i convinge să rămână pe termen lung;
 • Portofelul Terraform Labs, compania-mamă a Terra, nu va fi inclus în airdrop astfel încât noul blockchain să fie total autonom;
 • Rata de recompensă de miză a acestui nou simbol inflaționist va fi de 7%.

Deloc surprinzător, Do Kwon a optat, prin urmare, pentru un hard fork al blockchain-ului Terra, care ar avea, prin urmare, consecința împărțiți blockchain-ul în 2cel vechi, Terra Classic, iar cel nou numit Terra.

👉 Pentru a înțelege totul: De ce s-a prăbușit stablecoin-ul UST și care este viitorul ecosistemului Terra?

Prioritate la menținerea fundațiilor

În ceea ce privește dezvoltatorii, aceștia din urmă vor beneficia de un „ indemnizatie de urgenta ” constând din 1% din token-uri distribuite imediat ce noul blockchain este implementat astfel încât să poată menține în continuare ecosistemul și aplicațiile sale în siguranță.

4% din toate jetoanele vor fi, de asemenea, distribuite pe parcursul a 4 ani dezvoltatorilor pentru a-i recompensa, sub niste reguli nedefinite care trebuie stabilite de comunitate printr-un sistem de guvernare.

Printre aplicațiile esențiale citate în propunerea lui Do Kwon, le găsim pe cele mai cunoscute ale ecosistemului, precum platforma dedicată dezvoltatorilor Terra, Setten.

În mod evident găsim acoloAstroporto platformă de referință de finanțare descentralizată (DeFi) larg apreciată de comunitate, portofelul Terra StationStarTerra launchpad, poduri Axelar și Wormhole, protocol Nexus și multe altele.

Detalii tehnice și distribuție de jetoane

A miliarde de jetoane LUNA vor fi distribuite după cum urmeazăîn paralel cu ajutorul oferit dezvoltatorilor:

 • 25% pentru pool-ul comunitar, controlat de sistemul de guvernare blockchain;
 • 35% pentru deținătorii de LUNA-uri în instantaneul „Pre-atac” distribuite pe 2 sau 4 ani, în funcție de LUNA-urile deținute la momentul respectiv;
 • 10% pentru deținătorii LUNA (staking inclus) care le au la momentul instantaneului „Lansare”;
 • 25% pentru deținătorii de UST la momentul instantaneului „Lansare” – 10% distribuit în avans, restul distribuit pe 2 ani.

Instantaneul” pre-atac ” fost luat pe 7 mai la ora 16. Instantaneul” Lansa ” pe de altă parte va fi luată pe 26 mai în jurul orei 22.00.

Potrivit lui Do Kwon, Terraform Labs va fi responsabilă de pregătirea infrastructurii viitoare, portofelul său și instrumente legate de dezvoltarea noului ecosistem. Validatorii de rețea vor fi responsabili pentru coordonarea lansării furcii în urma instantaneului relativ.

În concluzie :

 • 16/05 : propunere online;
 • 18/05 : propunere supusă la vot;
 • 21/05 : instrucțiuni de lansare puse la dispoziția validatorilor;
 • 25/05 : înregistrarea aplicațiilor majore finalizată;
 • 27/05 : implementarea instantaneului „Launch”, urmată de pornirea noului blockchain.

(UTC+8 date)

Deși propunerea tocmai a fost făcută și se pot aștepta mai multe informații în zilele următoare, reacțiile sunt pentru moment în mare parte negativeparte a comunității solicitând o ardere a LUNA-urilor în surplus și nu un blockchain nou.

O idee susținută recent de Changpeng ZhaoCEO-ul Binance, care recent a spus că Terra furca nu va duce nicăierideoarece „nu ar crea nicio valoare nouă”, iar soluția cea mai adecvată ar fi folosirea Rezerva BTC a lui Terra cu arderea LUNA corespunzătoare pentru a îndrepta cuiul UST.

La momentul scrierii, jetonul LUNA este la un preț de 0,0002 dolari, iar UST arată un trist 0,099 dolari.

👉 Legat: Tranzacționarea cu token LUNA a fost oprită pe Crypto.com din cauza unei erori de preț

Sursa: Agora

Buletin informativ 🍞

Obțineți o recapitulare a știrilor cripto în fiecare duminică 👌 Și asta este tot.

Despre autor : Maximilien Prue

twitter-soothsayerdata

Pasionat de lumea finanțelor descentralizate și de noutățile aduse de Web 3.0, scriu articole pentru Cryptoast pentru a ajuta la ca blockchain-ul să fie mai accesibil pentru toată lumea. Convins că criptomonedele vor schimba viitorul foarte curând.
Toate articolele lui Maximilien Prué.

Add Comment