Iată primele 8 lucruri de făcut pe noul tău smartphone

Poate că ați avut norocul să aveți un nou smartphone sub copac. Pentru a începe bine cu „prețioasa” dumneavoastră, iată operațiunile pe care vă sfătuim să le efectuați imediat după ce îl porniți.

Indiferent dacă noul tău smartphone este nou sau folosit, va trebui să începi „de la zero” pentru a-l face al tău. Pentru a te ajuta să treci peste configurație, care uneori poate fi plictisitoare, descoperă aici cele mai bune sfaturi ale noastre pentru a merge cu piciorul bun cu noul tău telefon.

1. Pregătiți-vă smartphone-ul

Încărcătorul de 80 W al lui Oppo Reno 8 Pro – © 01net.com – Lionel Morillon

Din cutie, smartphone-urile sunt parțial încărcate. Vă sfătuim să îl încărcați complet pentru a vă putea asigura cu calm următoarele ore în care telefonul dvs. va fi utilizat intens. Acest lucru vă va scuti de surpriza neplăcută de a-l vedea oprindu-se în timp ce sunteți în configurație completă.

Dacă telefonul dvs. vine cu încărcătorul oficial, utilizați-l pentru a vă bucura de cea mai bună viteză de încărcare și siguranță. Dacă este un iPhone, un Google Pixel sau chiar un Samsung Galaxy, vei avea de-a face cu încărcătoarele pe care le ai deja acasă. Dacă trebuie să cumpărați unul, vă sfătuim să utilizați încărcătoare de la mărci recunoscute pentru a evita problemele.

2. Conectați-vă

cutie de internet
© Strada Viselor

Fără conexiune, smartphone-ul tău este o cărămidă care poate fi folosită pentru a fixa o ușă. Unul dintre primele lucruri de făcut este să vă conectați la rețeaua mobilă și/sau la o conexiune Wi-Fi. Daca nu poti face decat una din cele doua operatiuni imediat, alege Wi-Fi care are avantajul de a fi mai stabil si de a nu consuma toate DATEle planului tau de telefonie. Într-adevăr, o mulțime de date vor trebui descărcate în timpul configurării inițiale a dispozitivului.

Unul dintre primele lucruri pe care vi le va cere mobilul dvs. este să vă conectați la contul dvs. (Google sau Apple), în funcție de marca telefonului. Puteți sări peste acest pas, dar nu vă recomandăm să faceți acest lucru. Într-adevăr, este un prim pas important pentru configurarea smartphone-ului tău. În plus, aceste conturi vor fi folosite ulterior pentru a vă conecta la alte servicii.

3. Transferați datele dvs

Transferați conversații WhatsApp Android
© 01net.com

Dacă ați urmat pasul anterior, o bună parte din datele de pe vechiul dispozitiv vor fi transferate automat pe cel nou. Acesta este în special cazul pentru lista de aplicații, calendarul, contactele, SMS-urile și MMS-urile, istoricul de navigare și fotografiile, dacă le-ați sincronizat în cloud. Rețineți că este necesar și un cont Google sau Apple pentru a vă conecta la Play Store sau App Store.

Dacă treceți de la un iPhone la un smartphone Android, Google are acum o aplicație pentru a face exact asta. De asemenea, Apple are propriile sale pentru a trece de la Android la iOS. E un joc corect.

4. Eliminați aplicațiile preinstalate

aplicații Microsoft
© Ed Hardie

Din nou, numărul și relevanța aplicațiilor preinstalate pot varia de la un smartphone la altul. În general, telefoanele ieftine sunt cele care au deja instalate cele mai multe aplicații „partenere”. Înțelegeți prin aceasta aplicațiile și jocurile pe care nu le-ați cerut, dar care sunt deja pe mobil imediat scoase din cutie. Din fericire, cele mai multe dintre ele pot fi dezinstalate, ceea ce vă încurajăm să faceți. Ce început bun cu noul tău dispozitiv.

Dacă o aplicație nedorită nu poate fi dezinstalată, puteți oricând să o dezactivați și să-i dezinstalați actualizările pentru a reduce spațiul pe care îl ocupă pe telefon. Prin dezactivarea unei aplicații, aceasta nu va mai apărea în sertarul de aplicații. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți nevoie sau nu de o aplicație, puteți oricând să îi oferiți o șansă înainte de a găsi (sau nu) o alternativă mai bună.

5. Actualizați-vă smartphone-ul

actualizări Android
© Denny Muller

În timpul primului pornire, există șanse mari ca actualizările să fie disponibile pentru smartphone-ul tău. Daca este un model recent, cu siguranta update-ul va viza patch-uri pentru a asigura securitatea optima a dispozitivului sau rezolvarea anumitor bug-uri minore.

Nu intrați în panică dacă nu știți unde să căutați actualizări, smartphone-ul dvs. vi le va oferi în cele din urmă mai devreme sau mai târziu. Dacă nu doriți să așteptați și să faceți verificarea manual, puteți urma tutorialul nostru dedicat de mai jos.

Dacă modelul pe care îl ai în mână este pe piață de mult timp, s-ar putea să fii plăcut surprins să beneficiezi de o actualizare majoră pentru Android sau iOS. Aceste actualizări aduc, printre altele, noi funcții și mai multe opțiuni de personalizare. Ceea ce ne duce logic la următorul punct.

6. Personalizați interfața

interfata google pixel 7 pro
Interfața Android a Pixel 7 Pro – © Google / 01net.com

Acum este momentul să personalizați interfața smartphone-ului dvs. Pentru acest mic joc, Android oferă mai multă flexibilitate decât iOS, dar în orice caz ar trebui să puteți face dispozitivul unic. Vă sfătuim să începeți de la o pagină goală și apoi să adăugați comenzi rapide la aplicațiile pe care le utilizați cel mai mult, precum și widget-uri pentru a avea mereu un ochi pe informațiile importante.

Nivelul de personalizare va depinde de marca telefonului dvs. Unele merg până acolo încât oferă posibilitatea schimbării formei icoanelor, a celor tipografice sau chiar a culorilor de accent. Alegerea între modul lumină și modul întunecat este, de asemenea, o chestiune de preferință, la fel și dacă să activați sau nu modul „Întotdeauna pornit” care afișează în mod constant anumite informații, în detrimentul bateriei dumneavoastră.

Pe Android, poți merge până acolo încât să schimbi complet interfața datorită lansatoarelor alternative care pot schimba radical aspectul sistemului. Tot pe Google OS, vei putea alege între două sisteme de navigare: cu butoanele tactile situate în partea de jos, sau cu gesturi de pe marginile ecranului.

7. Asigurați-vă dispozitivul

parola de securitate
© Franck

Acest pas vi se va sugera cu tărie în timpul configurării inițiale. Telefonul vă va întreba dacă doriți să adăugați codul de acces, modelul, amprenta digitală sau deblocarea recunoașterii feței. Puteți alege una sau mai multe dintre aceste metode. Scopul aici este să vă securizați telefonul, indiferent dacă este furat sau doar să împiedicați alte persoane să vă folosească telefonul atunci când este întors cu spatele.

Atât Android, cât și iOS sunt acum echipate cu „deblocare inteligentă” sau „Smart Lock”. Concret, acest lucru îți menține smartphone-ul deblocat atunci când îl ai pe tine, când se află într-o locație verificată (acasă, birou) sau lângă dispozitivele conectate (ceas, căști Bluetooth etc.)

8. Activați completarea automată

parola smartphone-ului
© Kenny Eliason

Înainte de a vă scufunda în aplicațiile și serviciile preferate, ar trebui să activați completarea automată pentru parole. Dacă nu aveți o singură parolă pentru toate conturile, ceea ce este un dezastru de securitate, probabil că nu aveți în vedere toate datele de conectare.

Indiferent dacă utilizați un manager de parole sau le salvați doar în conturile dvs. Google sau Apple, sincronizați-le cu noul dvs. smartphone. Pentru a face acest lucru, puteți urma tutorialele noastre despre cum să exportați parolele din brelocul iCloud sau despre cum să vă accesați cu ușurință parolele pe Android.

Pentru a alege serviciul de completare automată a parolei pe care doriți să-l utilizați, accesați setările mobile. Pe un telefon Samsung, accesați secțiunea „Limbă și introducere”. Pe un telefon Google, accesați „Parole și conturi”.

Gata, acum ești gata să profiti din plin de noul tău smartphone!

Add Comment