Krampouz Plancha Test de aromă dublă: calitate (aproape) profesională

Comoditatea utilizării

La fel ca Billig al mărcii, dubla Plancha Saveur impresionează prin greutatea sa, care depășește 15 kg. Prin urmare, nu este un dispozitiv pe care îl puneți deoparte după fiecare utilizare și îl puteți lăsa și într-o bucătărie de vară fără teamă, deoarece este certificat IPX4 și, prin urmare, trebuie să fie rezistent la ploaie. Acest design robust se datorează în special materialelor care alcătuiesc dubla Plancha Saveur. Krampouz a folosit mai ales oțel inoxidabil, chiar dacă există puțin plastic la nivelul picioarelor și al pârghiilor.

Krampouz Plancha Double Flavour

Plancha Flavour dublu masoara 74 x 38 x 23 cm pentru 17 kg.

Spre deosebire de picioarele lui Lagrange Plancha Pro, cele ale Saveur Plancha nu sunt reglabile pe înălțime. Butoanele, doua la numar pe aceasta versiune dotata cu tot atatea zone de gatit independente, permit alegerea unei temperaturi intre 50 si 300°C si sunt gradate la fiecare 50°C. Am fi apreciat benchmark-uri intermediare, dar este întotdeauna mult mai precis decât o simplă setare a puterii, așa cum se găsește pe majoritatea planchas-ului de consum.

Krampouz Plancha Double Flavour

Materialele sunt de înaltă calitate, dar finisajele nu întotdeauna (sigla Krampouz nu este dreaptă).

Fiecare controler este însoțit de un indicator de încălzire și Krampouz recomandă preîncălzirea timp de 10 minute. La fel ca într-o tigaie din oțel inoxidabil, poți folosi testul picăturii de apă pentru a afla dacă farfuria este la temperatură: dacă apa se evaporă, nu este gata, dacă apa formează bile, așa este. Pe ea se pot pune apoi mâncare, dar poate fi mai bine să ungeți farfuria în prealabil pentru legume, pește și chiar bucăți foarte subțiri de carne.

În lipsa unui înveliș antiaderent, mâncarea se va lipi de oțel inoxidabil și trebuie să lăsați reacția Maillard să-și facă treaba înainte de a o putea desprinde, altfel vor rămâne bucăți pe farfurie. Bucățile de carne prea subțiri riscă să fie supragătite, dar bucățile mari caramelizate astfel își păstrează sucul. Straturile antiaderente sunt mult mai ușor de manevrat, dar obțineți o gătit mai uscată. Oțelul inoxidabil are și avantajul de a fi mult mai rezistent și ustensilele metalice pot fi apoi folosite fără teamă.

Krampouz Plancha Double Flavour

În caz de reziduuri, putem deglaza și folosim o spatulă pentru a răzui farfuria și a o arunca în coșul din față. Acesta este detașabil și se extinde pe toată lățimea plăcii. Se fixează cu crestături prevăzute pe marginile antiproiecție. Cu câțiva centimetri înălțime, acestea nu oferă protecție infailibilă și evită instalarea Plancha Saveur prea aproape de un perete. Rețineți că Krampouz oferă o husă opțională nu doar pentru a proteja placa între două utilizări, ci și pentru a evita proiecțiile înapoi prin fixarea acesteia pe margine. Pot fi achiziționate și un cărucior și o husă.

Krampouz Plancha Double Flavour

Mânerele coșului de gunoi au tendința de a se deșuruba în timp – ai grijă la accidente!

Evaluarea editorului: 4 din 5

Gătitul

Plancha Saveur dublu beneficiază de o putere totală de 3200 W distribuită egal între două rezistențe permițând zone de gătit independente. Puteți alege astfel o temperatură de aproximativ 150°C pentru a găti legume sau pește în jumătatea stângă a farfuriei și încălziți la 200 sau chiar 250°C pentru o bucată frumoasă de carne în dreapta. Plancha Krampouz vă permite, de asemenea, să reglați temperatura până la 300°C – chiar am măsurat până la 340°C pe suprafața plăcii lăsând-o să se încălzească la maximum. Este aproape la fel de mult ca ceea ce am observat pe Lagrange Plancha Pro.

Krampouz Plancha Double Flavour

În general, temperatura selectată cu ajutorul termostatului este mai degrabă privită ca o temperatură minimă. Dubla Plancha Saveur, ca toate planchasele, isi activeaza rezistentele intermitent pentru a stabiliza temperatura farfurii, insa variatiile sunt apoi de observat. Inerția mare a plăcii de oțel inoxidabil utilizată de Krampouz face totuși posibilă limitarea acestora la puțin sub 50°C prin setarea termostatului la 230°C (temperatura de referință pentru testele noastre).

Temperatura suprafeței Plancha cu aromă dublă pentru o temperatură țintă de 230°C.

Temperatura suprafeței Plancha cu aromă dublă pentru o temperatură țintă de 230°C.

Acest lucru poate părea mare, dar am observat o diferență de până la o sută de grade la planchas de nivel de intrare folosind plăci foarte subțiri din aluminiu turnat. Doar Riviera & Bar QPL665 s-a descurcat cu adevărat mai bine în acest punct, cu temperaturi între 220 și 250°C. Distribuția căldurii este, de asemenea, foarte bună în centrul grătarului Krampouz. Rețineți, totuși, că marginile farfurii rămân mult mai reci decât centrul și mai ales că dubla Plancha Saveur necesită puțin timp pentru a se încălzi.

Diferențele de temperatură pe suprafața dublului Plancha Saveur.

Diferențele de temperatură pe suprafața dublului Plancha Saveur.

Prin lansarea la putere maximă a trebuit să așteptăm 7 min 39 s pentru ca placa să atingă 230°C necesare. Acesta este evident dezavantajul de a avea o placă groasă și mai putem adăuga că oțelul inoxidabil nu este un conductor termic excelent. De asemenea, am remarcat un timp de încălzire destul de lung cu Plancha Pro, singurul alt model din oțel inoxidabil din comparația noastră, în timp ce Senya Plancha Time, de exemplu, necesită doar 2 minute de preîncălzire, iar Tefal Colormania abia mai mult. Amintiți-vă în trecere că Krampouz recomandă 10 minute de preîncălzire.

Evaluarea editorului: 1 din 5

Ușurință de întreținere

Indiferent ce spun producătorii, oțelul inoxidabil rămâne mai dificil, sau cel puțin tehnic, de curățat decât un strat antiaderent pe care o ștergere a buretelui este adesea suficientă pentru a-l curăța. Caramelizarea alimentelor colorează farfuria și lasă reziduuri care pot fi greu de îndepărtat. Cel mai simplu mod este să acționezi pe farfuria încă fierbinte (sau călduță) punând pe ea apă rece sau cuburi de gheață. În ceea ce privește un sos, șocul termic ajută la slăbirea sucurilor și a reziduurilor. Dar nu vă înșelați: găsirea unei plăci complet curate necesită întotdeauna puțină unsoare de cot, chiar și cu o perie abrazivă.

Oțelul inoxidabil face posibilă folosirea de spălat, dar și spatule metalice pentru a răzui dacă este necesar; zgârieturile mici nu afectează proprietățile plăcii. Puteți folosi și oțet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la îndepărtarea reziduurilor arse, dar regretăm că placa dublă Plancha Saveur nu este detașabilă pentru înmuiere. Totuși, ar fi trebuit să găsim o chiuvetă suficient de mare dacă așa ar fi fost cazul, veți spune… De asemenea, trebuie menționat că marginile anti-stropire nu sunt detașabile, spre deosebire de cele de la Riviera & Bar QPL665, și colțurile. poate fi dificil de curățat dacă se găsește murdărie persistentă.

Krampouz Plancha Double Flavour

Krampouz Plancha Double Flavour

Deglazand regulat, trebuie doar sa frecati putin pentru a gasi o farfurie curata.

Doar tava de scurgere este detașabilă, dar este mai bine să așteptați până ați curățat placa pentru a o scoate. Face astfel posibilă recuperarea apei folosite pentru dezghețare, dar nu este foarte practic. Mânerele au tendința de a se deșuruba și de a lăsa coșul să se balanseze, ceea ce poate duce la mici accidente. Acest lucru este cu atât mai adevărat cu cât marginea nu este foarte sus pe partea laterală a plăcii. Odată detașată, tava poate fi spălată manual sau în mașina de spălat vase, dar lungimea ei va complica puțin lucrurile.

Add Comment