La fin de Moneyball | Le Journal de Montréal

Cum recunoști fanii din ligii majore de baseball din Montreal? Ei sunt cei care continuă să verifice zilnic clasamentul MLB, în ciuda planului eșuat de a resuscita Expos.

Pentru acești oameni, baseballul este cea mai bună parte a verii. Vor conduce cinci sau șase ore sau mai mult pentru a participa la jocurile din Toronto, Boston, New York sau în altă parte de pe coasta de est americană.

Pe partea de competiție, iubitorii de mingi vor fi observat, pe de altă parte, că cursele de campionat au fost inexistente în cinci din cele șase divizii din acest sezon.

Doar New York Mets și Atlanta Braves încă se luptă, cu o săptămână rămasă din programul obișnuit, pentru primul loc în National League East.

Dodgers și Astros cu mâinile în jos

În Occident, zarul a fost aruncat atât în ​​American, cât și în National, chiar înainte de a începe sezonul.

Los Angeles Dodgers și Houston Astros au fost pe pilot automat toată campania. Diferența care îi separă pe Dodgers de cei mai apropiați urmăritori ai lor, San Diego Padres, este de peste 20 de jocuri.

Astros dețin, la rândul lor, o prioritate de cincisprezece jocuri față de Seattle Mariners.

Și este doar o chestiune de zile până când New York Yankees din Estul Americii și St. Louis Cardinals din Divizia Centrală a Ligii Naționale să devină campioni confirmați.

Ambele echipe nu au trebuit niciodată să-și facă griji pentru urmăritorii lor.

Se pare că epoca Moneyball, această metodă propusă de Oakland Athletics care consta în a te baza pe statistici avansate pentru a angaja agenți liberi, s-a încheiat.

Inegalitățile dintre echipele bogate și cele mai puțin norocoase continuă să se adâncească.

Mai multe cluburi apar ca simpli participanți. Colorado Rockies și Athletics sunt la mai mult de 40 de jocuri de conducere în secțiunile lor respective.

Șapte echipe, și anume Miami Marlins, Washington Nationals, Pittsburgh Pirates, San Francisco Giants, Arizona Diamondbacks, Texas Rangers și Los Angeles Angels, sunt în urmă cu un an. treizeci de întâlniri.

La peste 20 de jocuri, îi găsim pe Chicago Cubs, Cincinnati Reds, Kansas City Royals, Detroit Tigers și Padres. Acestea vor fi în continuare playoff sub noul format introdus în acest an.

Studiu revelator

Un studiu realizat de washington post înainte de această campanie arată că decalajele se măresc între echipele bogate și cele mai puțin norocoase.

În 2017, media celor mai bune opt state de plată MLB a fost de 198,7 milioane de dolari. Acesta a fost de 2,3 ori mai mult decât media celor mai mici opt bugete (85,5 milioane USD).

Diferența a crescut la 2,7 în 2020, sezon în care programul a fost redus de la 162 la 60 de meciuri din cauza pandemiei, apoi de trei ori în sezonul trecut.

Anul acesta, media celor mai mari opt mase este de 228.775.358 USD, comparativ cu 72.012.158 USD pentru cele mai mici opt, adică de 3,17 ori mai mult.

În comparație cu alte sporturi, diferența dintre cele mai scumpe echipe și cele care trebuie să fie mai economice este de două ori mai mare decât cea din NBA și de trei ori mai mare decât cele din NHL și NFL.

Decenii de eșec

Multe echipe MLB nu reușesc să mențină un record de .500 pentru o perioadă lungă de timp.

De la ultima lor victorie în World Series, în 1979, Pirații au jucat sub ceea ce se numește pragul de respectabilitate de 32 de ori și asta, de 20 de ori consecutiv (din 1993 până în 2012).

Roșii au avut 25 de sezoane sub-.500 de la ultimul lor campionat major din 1989 (34 de sezoane). Putem continua așa cu alte câteva echipe.

Din păcate, există un risc puternic ca și așa să fie mereu. Pentru că jucătorii sunt hotărâți să nu accepte niciodată un plafon salarial.

La fel ca colegii lor din Liga Națională de Hochei, jucătorii de baseball din ligii majore vor purta logo-uri publicitare pe uniforme și căști de bataie începând cu sezonul viitor.

Aceste venituri suplimentare vor adăuga 400 de milioane de dolari anual la cuferele MLB timp de patru ani.

Aceste noi evoluții, care fac parte din contractul colectiv de cinci ani semnat la începutul acestui an, au avut un impact imediat asupra valorii echipelor, conform calculelor raportului economic. Forbes.

Valoarea medie a celor 30 de formațiuni a crescut cu 9% față de anul trecut, atingând un maxim istoric de 2,07 miliarde de dolari.

Marlinii sub miliardul

New York Yankees sunt evaluați la 6 miliarde de dolari, pe locul doi după Dallas Cowboys din NFL (6,5 miliarde de dolari), la nivel global.

Doar o singură organizație, în acest caz, Miami Marlins de 990 de milioane de dolari, este sub pragul miliardului de dolari în clasamentul Forbes.


BBA-BBN-BBO-SPO-ST.-LOUIS-CARDINALS-V-LOS-ANGELES-DODGERS


BBA-BBN-BBO-SPO-ST.-LOUIS-CARDINALS-V-LOS-ANGELES-DODGERS

Pentru cei care ar fi ratat-o, numărul echipelor din playoff a crescut de la 10 la 12 în acest sezon în MLB.

Primele două echipe în general din fiecare ligă vor primi o revedere la runda inițială.

Campioana diviziei a treia se va confrunta cu cluburile de pe locul șase. Celelalte serii din primul tur se vor opune echipelor de pe pozițiile a patra și a cincea.

De ieri, serialul avea să decurgă după cum urmează:


Cleveland (3) vs. Seattle (6)
Toronto (4) vs. Tampa Bay (5)


St. Louis (3) vs. Philadelphia (6)
Atlanta (4) vs. San Diego (5)

Meciurile din aceste serii cele mai bune din trei se vor juca toate pe terenurile celor mai bune echipe de serie.

În American Division Series (trei din cinci), câștigătorii duelului Cleveland-Seattle aveau să îi înfrunte pe Yankees, în timp ce câștigătorii duelului Toronto-Tampa Bay aveau să îi înfrunte pe Astros.

La National, câștigătorii seriei St. Louis-Philadelphia s-ar confrunta cu New York Mets, în timp ce câștigătorii confruntării Atlanta-San Diego s-ar încrucișa cu Dodgers.

Seria de campionat din fiecare ligă și Seria Mondială vor fi patru din șapte.

Add Comment