LIV Golf: un exode sans précédent

BEDMINSTER, New Jersey | În mintea lor, jucătorii de golf care aleg să sară peste PGA Tour sau DP World Tour nu au făcut nimic rău. Ei cred că au libertatea de a juca oriunde doresc, fără a datora nimic circuitelor. Cu toate acestea, regulile și consecințele sunt clare.

• Citește și: LIV Golf: Saudi Money Rush

• Citește și: LIV Golf: Nu e vina saudiților?

• Citește și: LIV Golf: popularitate în joc

Jucătorii de golf care au un card PGA Tour trebuie să respecte regulile contractului lor.

În urma unei solicitări făcute la PGA Tour, Ziarul a obținut o copie a documentului privind termenii și condițiile care trebuie urmat de membri.

Totuși, se menționează clar că un membru nu poate participa la un turneu pe alt circuit atunci când acesta din urmă intră în conflict cu unul dintre turneele sale înregistrate în calendar. Această regulă este stabilită pentru a „asigura obligațiile contractuale ale consiliului de conducere și a contribui la succesul turneului”, putem citi.

Dacă un jucător de golf dorește să participe la un alt eveniment, el trebuie să facă cererea comisarului. Dar acesta nu va da permisiunea în America de Nord.

Acesta este, evident, cazul liga LIV Golf, care oferă cinci dintre cele opt turnee ale sale pe pământ american în acest sezon.

Demisii

Prin urmare, este iluzoriu ca un jucător să poată primi permisiunea de a se înregistra la un eveniment nerecunoscut care are loc în același timp cu un turneu de circuit. În acest sezon, trei turnee, inclusiv acesta de la Bedminster, au loc în același timp cu cele ale PGA Tour.

Acesta este motivul pentru care conducerea PGA Tour i-a suspendat automat pe cei treizeci de dezertori care au intrat în liga LIV. Unii precum Dustin Johnson, Sergio Garcia și Kevin Na au demisionat pur și simplu, în timp ce alții precum Phil Mickelson rezistă să-și păstreze privilegiile.

Potrivit documentului, un jucător de golf demisionat ar putea reintra în circuit după o perioadă cuprinsă între șase luni și un an, în funcție de statut. În acest caz, readmisia ar trebui să fie aprobată și de două treimi dintre membrii Consiliului PGA Tour Rules. Acest consiliu include cinci directori independenți din comunitatea de golf, patru directori din consiliul jucătorilor și un director de la PGA of America.

Dezertorii cunoșteau bine aceste reglementări atunci când au luat decizia. Mulți dintre ei au zeci de ani de experiență.

În plus, Paul Casey, Brooks Koepka și Graeme McDowell au fost în Consiliul consultativ al jucătorilor în acest sezon. Ei sunt evident exclusi.

Amenzi și ordonanțe

Deși PGA Tour a luat linia dură prin suspendarea jucătorilor care părăsesc Turul la LIV, DP World Tour a instituit amenzi de 120.000 USD pe lângă pierderea privilegiilor.

Miercuri, Paul Casey și-a exprimat îndoielile cu privire la mecanismele de apărare aleatorii ale DP World Tour atunci când nu a fost niciodată sancționat pentru că a participat la turnee fără să fi primit acordul prealabil al comisarului.

Bătălia s-a mutat și în instanțele din Marea Britanie. La începutul lunii iulie, Ian Poulter, Adrian Otaegui și Justin Harding au obținut un ordin de la tribunalul britanic de a participa la Scottish Open, în ciuda suspendării lor.

Dacă comisarul PGA Tour Jay
Monahan crede că strategia sa poate rezista proceselor, Greg Norman de la LIV Golf susține că echipa sa juridică are toate instrumentele pentru a demonstra că circuitele tradiționale au monopol în industrie și încalcă legile concurenței.

Norman crede că jucătorii de golf sunt lucrători pe cont propriu. Departamentul de Justiție al SUA investighează în prezent strategia PGA pentru a vedea dacă încalcă legile antitrust.

TURNEURI COMPETITIVA

PGA
Canadian Open

LIV Golf
Turneu inaugural la Londra

PGA
Clasicul John Deere

LIV Golf
Turneul Portland

PGA
Clasic Rocket Ipoteca

LIV Golf
Turneul Bedminster

Agențiile au buzunarul mare

BEDMINSTER, New Jersey | Nu doar jucătorii de golf pun în buzunar sume uriașe prin înscrierea la seria LIV Golf. Agențiile sunt, de asemenea, afaceri de aur.

Dintre cei cincizeci de jucători care au semnat acorduri cu liga condusă de Greg Norman, zece provin de la agenția de marketing GSE Worldwide, printre care Bryson DeChambeau, Sergio Garcia și Paul Casey. În sectorul european, băieții mari, Henrik Stenson, Ian Poulter și Lee Westwood, sunt asociați cu agenția CM Management.

Deși agențiile sportive își consiliază clienții, aceștia au și un interes financiar să le prezinte ofertele LIV. Ei realizează majoritatea profiturilor acolo, aproximativ 20% din suma totală. Jucătorii de golf își păstrează câștigurile pe teren.

Cu acordurile astronomice încheiate de principalii săi cap de afiș GSE și termenii contractuali, agenția ar fi buzunat mai mult de 50 de milioane de dolari. La CM Management, câștigurile ar fi însumat aproape 85 de milioane de dolari, potrivit Telegraf-Jurnal.

Toata lumea castiga”

Distribuția de bani verzi este, de asemenea, foarte generoasă în mediul direct al jucătorilor de golf. Cadeții, instructorii și profesioniștii care gravitează în jurul lor fac, de asemenea, afaceri grozave. Toate cheltuielile acestora sunt asumate de ligă, iar bursele sunt acordate tuturor participanților, în timp ce nu există topor după 36 de găuri. Cel care termină la 48e iar ultimul loc este garantat pentru a primi un cec de 120.000 USD.

Campioana primește 4 milioane de dolari. În funcție de înțelegerea cu cadetul (variază în medie între 6 și 10% din bursă), acesta poate primi o recompensă urcând până la 400.000 USD.

Mulți jucători de golf susțin că nu s-au alăturat LIV Golf doar pentru binele lor, ci și pentru cel al „familiei” lor. Toate sunt acoperite cu bani verzi.

Jucătorii de golf iubesc banii

Într-un reportaj publicat pe Fire Pit Collective, jurnalistul Alan Shipnuck a vorbit cu mai mulți agenți implicați în negocierile cu LIV Golf.

Unul dintre ei a legănat o afirmație gustoasă și explozivă, care se potrivește impecabil cu exodul către circuitul finanțat de saudiți.

„Ceea ce trebuie să înțelegi despre jucătorii de golf profesioniști este că toți sunt curve. Acesta este punctul de plecare”, a spus acest agent care a cerut anonimatul.


GLF-LIV-SPO-LIV-GOLF-INVITATIONAL---BEDMINSTER---ZIUA-PRINA

Add Comment