Motivele fiasco-ului de la Stade de France, între „fraudă masivă de bilete contrafăcute” și managementul slab al fluxului

Gérald Darmanin persistă și semnează: responsabili pentru scenele haosului, sâmbătă, 28 mai, lângă Stade de France, cu puțin timp înaintea declanșării finalei de fotbal a Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Liverpool, sunt englezii. Luni, în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Sportului, ministrul de Interne a completat aceste acuzații: „30.000 până la 40.000 de suporteri Liverpool”o cifră confirmată de Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) după Beauvau, ar fi ajuns „fie fără bilet, fie cu bilete contrafăcute” la porţile de intrare ale incintei dionisiace.

Pentru Gerald Darmanin, „o fraudă masivă, industrială și organizată a bancnotelor contrafăcute” din “de peste Canal” ar fi cel „rădăcină răului” defecțiuni care au amânat startul meciului cu mai bine de treizeci de minute. Șapte din zece suporteri ai Roșilor s-ar fi prezentat la primele controale de screening cu bilete falsificate – de multe ori pe cheltuiala lor –, argumentează ministrul, care mizează pe cifrele stewarzilor. Până la 2.600 de bilete “nevalidat” au fost numărate la porțile incintei, ” chiar dacă [leurs détenteurs] trecuse de prima proiecție.

„O sută douăzeci de mii de suporteri au vrut să intre pe un stadion de 80.000 de locuri, de unde amploarea împingerii la porți”, adaugă o sursă aproape de folder. Dar sunt aceste cifre prezentate de autoritățile franceze și de UEFA credibile, când câteva zeci de mii de suporteri englezi s-au adunat sâmbătă în fan-zona instalată la Cours de Vincennes și plănuiau să găzduiască 44.000 de oameni?

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Incidente de pe Stade de France: executivul îl lasă pe Gérald Darmanin insensibil la critici în prima linie

Cifre contestate

Sub presiunea lui Liverpool, UEFA autorizase tipărirea a 22.000 de bilete pentru fanii englezi, în timp ce Real Madrid primise doar un plic de 5.000 de bilete în format hârtie, care nu au fost tipărite. obiect al oricărei falsificări.

Dacă UEFA ar fi avertizat cele două cluburi cu privire la problema revânzării frauduloase și a pieței negre, organismul european nu s-ar fi confruntat, potrivit acesteia, niciodată cu prezența unui număr atât de mare de suporteri fără bilet, în ciuda unui precedent la Madrid, în timpul ediția din 2019 a finalei Ligii Campionilor care a opus Liverpool, deja, clubului londonez Tottenham. Ronan Evain, director executiv al rețelei Football Supporters Europe și prezent sâmbătă seara la Stade de France, contestă cifrele prezentate de autorități, vorbind despre un fenomen marginal.

Luni, ministrul Sportului și Jocurilor Olimpice și Paralimpice, Amélie Oudéa-Castéra, a cerut UEFA să demareze o anchetă pentru a înțelege amploarea fraudei. Oficial, șeful fotbalului european își arată preocuparea de a-și face autocritica și de a analiza disfuncționalitățile observate în materie de ticketing. UEFA a mai anunţat luni deschiderea unei anchete. “independent” pe acest fiasco, condus de parlamentarul portughez și fost ministru al Educației, Tineretului și Sportului Tiago Brandao Rodrigues (2015-2022). Concluziile și recomandările raportului său vor fi “facut public” in lunile urmatoare.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Incidente de pe Stade de France: „Problema este că poliția percepe orice mulțime adunată ca un grup omogen”

La Nyon, la sediul UEFA, unii directori ironici asupra voinței autorităților franceze “pentru a scăpa de” Unde „a da vina pe englezi” sau organismele de organizare a meciurilor. Luni, și-a spus purtătorul de cuvânt al premierului englez, Boris Johnson „extrem de dezamăgit” prin tratamentul aplicat suporterilor lui Liverpool.

La rândul său, Federația Franceză de Fotbal (FFF), co-organizator al meciului, nu a dorit să comenteze aceste suspiciuni de “fraudă masivă”ceea ce l-a determinat pe șeful poliției din Paris, Didier Lallement, să pună mâna pe procurorul Bobigny, ducând la deschiderea unei anchete încredințate subdirecției afaceri economice și financiare a prefecturii de Poliție.

FFF, a cărei director general, Florence Hardouin, a participat la ședința interministerială de luni, a fost sâmbătă responsabilă de agenții de securitate private pentru filtrarea și prefiltrarea și transportul autocarelor suporterilor celor două echipe, inclusiv a unei treimi din cele 160 de vehicule închiriate. a transporta Scousers au fost efectiv folosite.

Citeste si: Stade de France: învățând lecții din haos

„Eșecuri de protocol”

Confruntat cu incidentele de pe Stade de France, senatorul (Les Républicains) de Isère Michel Savin l-a chemat pe domnul Darmanin să nu „subestimarea deficiențelor protocolului de securitate pus în aplicare de administrație”. Pentru că fiasco-ul de sâmbătă se datorează parțial și proastei organizări a autorităților franceze, denunțată a doua zi de britanici. „Securitate și organizare oribile care pun vieți în pericol”, a subliniat parlamentarul pentru West Liverpool, Ian Byrne, care a mărturisit că a trăit „una dintre cele mai rele experiențe ale [sa] viata”.

Greva RER B – anunțată încă de la începutul săptămânii – a obligat majoritatea spectatorilor să folosească RER D, încurajați să facă acest lucru la stația Châtelet de mesaje de la RATP și autoritățile publice. Cu excepția faptului că la părăsirea RER D, traseul pentru a ajunge la Stade de France are benzi mult mai înguste decât cele ale RER B, în special pasajul pe sub podul A86, unde s-a format un blocaj sâmbătă. strangulare. Aproximativ 40.000 de fani ai Roșilor au așteptat uneori mai bine de trei ore înainte de începerea meciului pentru a trece de primele prefiltre, unde doar aproximativ douăzeci de agenți erau însărcinați cu controlul biletelor.

Confruntat cu fluxul de suporteri, Didier Lallement a decis să ridice prefiltrarea, preludiu la revărsări (încercări de evaziune, folosirea nediscriminată a gazelor lacrimogene de către poliție etc.) observate apoi în jurul stadionului. „Nimeni nu ar fi putut prezice cei 30.000 până la 40.000 de spectatori suplimentari care au apărut la Stade de France cu bilete care nu erau reale”a justificat domnul Darmanin.

Citeste si: Articol rezervat abonaților noștri Doctrină inadecvată, dialog insuficient: eșecurile managementului susținătorilor în Franța

Amélie Oudéa-Castéra a recunoscut asta „trebuie să îmbunătățim anumite aspecte ale managementului fluxului la ieșirea din transport” în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024. O sursă elizeană a confirmat luni că are în vedere posibilitatea închiderii rețelei de drumuri în cazul unei astfel de situații imprevizibile. „Evident, nu suntem deloc pregătiți [au report] pe RER D »a recunoscut ministrul de Interne.

Add Comment