o încercare între marele spectacol și detalii sordide

În timp ce o târă în fața justiției pe fosta soție Amber Heard, Johnny Depp se trezește în cutia acuzaților.

Ne așteptam la revelații sordide, nu am fost dezamăgiți. La sfârșitul lunii aprilie 2016, Hilda Vargas, servitoarea lui Johnny Depp, găsește pe patul lui o amintire pe care o identifică la prima vedere: excremente. Este atât de uimită încât face o fotografie și i-o trimite actorului prin intermediul unuia dintre gărzile lui de corp. Descoperind-o pe telefonul său, Johnny începe să râdă. Dar cum, cu puțin timp înainte, s-a certat cu Amber, soția lui pentru încă câteva luni, nu durează mult să bănuiești că aceasta este o răzbunare. Ceea ce, brusc, îl înfurie. „Domnișoara Heard a vrut să cred că câinii au făcut „asta”, dar nu putea să vină de la ei”, a spus el sub jurământ săptămâna trecută în instanță. .

Citeste si: Viol, bătăi și insulte: Amber Heard povestește trei zile de iad în Australia cu Johnny Depp

Ce urmează după acest anunț

„Îmi cunosc câinii”, a spus el. Sunt yorkie minuscule care cântăresc 2 kilograme fiecare. De multe ori le-am ridicat excrementele, nu sunt așa. „Oare Amber Heard ar fi un monstru capabil să pângărească patul conjugal din pură isterie? Aceasta este teza susținută de actor. Ea neagă. Confruntat cu această dezbatere majoră, Web-ul este aprins. Săptămâna trecută, pe Twitter a apărut hashtag-ul #Amberturd („Amber poo”), la fel ca și un altul, #MePoo, un joc de cuvinte subtil între mișcarea #MeToo și termenul „poo”, care înseamnă poo în engleză. … Și acesta este doar începutul, deoarece procesul pentru defăimare dintre Johnny Depp și fosta lui soție este programat să dureze șase săptămâni!

Ce urmează după acest anunț

Deodată, publicul se găsește în dormitorul cuplului. Niciun detaliu nu este cruțat.

În centrul dezbaterilor, o rubrică, publicată de actriță pe 18 decembrie 2018 în „Washington Post”, intitulată: „Am vorbit împotriva violenței sexuale și am fost pedepsită de societate pentru aceasta. Acest lucru trebuie să se schimbe. Amber Heard este o activistă feministă, ambasador pentru drepturile femeilor pentru Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU), la care a contribuit încă din adolescență. Articolul lui este inofensiv. Johnny Depp este de acord cu afirmația. Doar că se simte vizat, chiar dacă numele lui nu apare în text. Și asta îl nemulțumește. Imediat ce a fost publicat, a dezlănțuit artileria grea. „Vreau să-mi eliberez onoarea”, a explicat el săptămâna trecută. Să fiu prezentat ca un soț care își bate soția este prea nedrept pentru mine și pentru copiii mei, care nu trebuie să suporte o asemenea infamie. În Statele Unite, unde procesele pot fi filmate, Amber a vrut să interzică camerele. Johnny a insistat că sunt acolo. Drept urmare, canalele judiciare Court TV și Law and Crime Network se bucură de minune: șapte ore de programare pe zi pe cablu, în direct și o audiență garantată!

Johnny Depp, 58 de ani, depune jurământul (inserat) pe 19 aprilie. A doua zi, mimează o lovitură pe care i-ar fi dat-o Amber și cum s-ar fi protejat de ea.

© Evelyn Hockstein/AP/SIPA

Ne aflăm în Fairfax, Virginia, unde se află tipografiile „Washington Post”, ziarul care a publicat dezlegarea lui Amber. Legile calomniei sunt mai dure în acest stat, motiv pentru care avocații lui Depp l-au ales. E departe de Hollywood, dar sunetul și imaginile sunt excelente, iar protagoniștii sunt unul (Johnny Depp) machiat și botoxat, celălalt (Amber Heard) stilat și la modă. Producția este demnă de o dezbatere Macron-Le Pen: montajul alternativ funcționează de minune. În pledoaria lui Elaine Bredehoft, avocatul Amber Heard, Johnny Depp este încadrat strâns: îl vedem râzând când tenorul barului evocă „étrongate” (cu referire la Watergate) și „problemele” puse de câini. La fel și când vorbește Camille Vasquez, care îl apără pe Johnny Depp. Avocatul o numește pe Amber „o mincinoasă care și-a publicat articolul la momentul lansării „Aquaman”, acest film de succes care îi oferă primul rol major din cariera ei”. Așa că Amber, stând chiar în spatele ei, îi trimite priviri furioase, dezgustate.

Ce urmează după acest anunț

Ce urmează după acest anunț

Potrivit lui Me Vasquez, Amber Heard ar fi în esență „motivată de interesul ei personal” și „obsedată de imaginea ei publică” (spune asistenta ei, Kate James, care a acceptat să depună mărturie împotriva ei). Ea ar fi „inventat de la zero o fabulă în care ar fi o victimă ca MeToo și Johnny Depp un monstru”… Potrivit avocatului, adevărata victimă este Johnny. Pe tot parcursul căsătoriei, „furiatul” nu ar fi încetat să-i facă scene domestice și să-l umilească, ajungând până la a-l acuza că nu chiar „fie tip” pentru că, după gustul lui, nu a apărat-o suficient. ..

Deodată, publicul se găsește în dormitorul cuplului. Niciun detaliu nu este cruțat. La început, totul este bine. Dar între ei (și acesta este singurul punct asupra căruia cele două părți sunt de acord) este mai incandescent decât în ​​rândul oamenilor normali. Primul sărut a avut loc în 2009, pe platourile de filmare „Rhum Express”. La acea vreme, Johnny Depp era la apogeul gloriei sale. Datorită „Pirații din Caraibe”, câștigă 40 de milioane de dolari per film, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood; Amber, începe ea. Are de două ori vârsta lui. Cei doi trăiesc în cuplu, el cu Vanessa Paradis, dintre care are doi copii, ea cu fotograful Tasya van Ree de unsprezece ani. Dar când se sărută pe platoul de filmare în scopul unei secvențe, se întâmplă ceva electric. Potrivit lui Johnny, ea este cea care îl urmărește: „Ne-am trezit în dressingul meu după scenă. Ea a vrut să rămână. I-am spus că nu este o idee bună. „Potrivit ei, el este cel care insistă: „Îi oferă o chitară, pe care i-o returnează”, asigură Elaine Bredehoft.

Amber Heard, 36 de ani, în instanță.  Ea este cunoscută pentru rolul unui agent CIA în „3 Days to Kill”.  Inset, cu avocații săi, 18 aprilie.

Amber Heard, 36 de ani, în instanță. Ea este cunoscută pentru rolul unui agent CIA în „3 Days to Kill”. Inset, cu avocații săi, 18 aprilie.

© Steve Helber/AP/SIPA

Nu contează cine s-a dus la cine… În 2012, el a părăsit-o pe Vanessa, ea și-a părăsit iubita și iată-i împreună. Pentru Johnny, care până atunci a trăit în mare parte cu vedete, este un nou început. Diferența de vârstă și statut nu contează. „Era aproape prea bună pentru a fi adevărată”, spune el. Ambii mari cititori de romane, au aceleasi gusturi literare si muzicale. În primul an, ei învârt dragostea perfectă, dar cu „detalii ciudate”. Ca și obiceiul pe care ea îl are, când se întoarce de la serviciu, de a-i turna un pahar de vin și de a-și scoate bocancii. „A fost nou pentru mine, mărturisește Johnny. Mi-a plăcut, la început. Dar într-o zi, când am venit acasă și ea a vorbit la telefon, mi-am scos cizmele și nu i-a plăcut. „Asta e treaba mea”, mi-a spus ea cu reproș. »

Când Johnny vorbește, cu o voce profundă și păstoasă, e ca și cum ai fi la psihiatru

Relația a devenit rapid explozivă. Potrivit avocatului ei, Amber a fost lovită pentru prima dată în timpul unei conversații despre unul dintre tatuajele lui Johnny, „Wino Forever”, dedicat pentru prima dată uneia dintre fostele sale, Winona Ryder, și schimbată de la despărțirea lor pentru a da „Drunkard Forever”. Potrivit versiunii sale, lui Amber i se pare amuzant, dar Johnny, beat si sub influenta drogurilor, l-ar fi luat prost si l-ar fi plesnit de doua ori. Ea este uluită. Dându-și seama că a alunecat, apoi s-ar fi pus în genunchi pentru a-și cere scuze. Ea s-ar fi „asumat atunci, din dragoste” pentru că el părea sincer: „Îmi pare rău, am crezut că cu siguranță mi-am sucit gâtul demonilor”, i-ar fi spus el. Doar că, la bar, infirmă această teză: „Nu am lovit niciodată nicio femeie”, asigură el. Potrivit lui Amber, sunt doi Johnny: cel care, sobru, este amuzant, generos, amabil, fermecător; iar cel care, beat și drogat, este „un monstru”. Ce replică cel interesat: „Cu ea am avut mereu impresia că mă înșel. Era geloasă și practica șantajul pentru sinucidere, ca mama mea cu tatăl meu, ceea ce m-a făcut să rămân să o ajut. Și-a petrecut timpul insultându-mă, coborându-mă, contrazicându-mă. Nu meritam asta. »

Potrivit lui Johnny, ea este cea care bate. În februarie 2015, pentru a-i face plăcere, s-a căsătorit cu ea în ciuda tuturor, pe insula ei din Caraibe. „Ea a făcut totul pentru a grăbi procesul”, acuză avocatul lui Depp. O lună mai târziu, în Australia, unde filmează „Piratii din Caraibe 5”, este „accidentul”. Johnny trebuie repatriat urgent la Los Angeles, pentru că tocmai a pierdut o bucată de deget. Pentru că, jură el, a uneia dintre noile accese de furie ale lui Amber: „Mi-a aruncat o sticlă de vodcă care s-a rupt în o mie de bucăți, ajungând și tăindu-mi degetul”, mărturisește el la bar, în fața unui uluit. sala de judecată. În tabăra lui Amber, dimpotrivă, este acuzat că s-a autovătămat, „cum făcea când era beat sau sub influența drogurilor” (extaz, printre altele). Ar fi înnebunit complet timp de trei zile, luându-și ostatică soția, care încerca să-l liniștească și mergând până acolo încât să o pătrundă cu o sticlă de alcool… Pe care Johnny, desigur, neagă ferm. El recunoaște problemele de dependență, dar susține că Amber le-a „exagerat” foarte mult. Amber, ea recunoaște că l-a lovit – dar „o singură dată”, după ce l-a surprins în acte de adulter cu o femeie ale cărei fotografii goale și mesaje text le găsise.
Cine spune adevărul? Publicul se succed unul pe altul.

Când Johnny vorbește, cu o voce profundă, păstoasă, ai crede că ești la psihiatru. Acuzațiile împotriva lui sunt foarte grave. Acestea sunt deseori susținute de mesaje text compromițătoare, venite de pe telefonul său mobil sau ale rudelor sale. Fotografii, videoclipuri foarte penibile îl arată în special atacând dulapurile din bucătărie, înainte de a-și servi un pahar mare de vin roșu. Amber o filmează cu iPad-ul ei. Când își dă seama de asta, vrea să-i smulgă dispozitivul. Videoclipul începe apoi să vibreze… Difuzat în fața instanței, are cel mai rău efect. Juriul, format din șapte membri, trebuie să decidă dacă Amber Heard l-a defăimat sau nu pe Johnny Depp fără a-l numi, proclamându-se în galeria sa victimă a violenței domestice. În sala de judecată, neliniștea este palpabilă. El devine și mai mult atunci când Johnny își atacă fosta soție și o numește isteric.

Probabil că nu vom avea sfârșitul poveștii despre misterul cacai. Dar actorul, în noiembrie 2020, a pierdut deja un proces de calomnie împotriva unui tabloid britanic care l-a numit „bătător de soții”. Dacă situația nu se întoarce, probabil că va avea dificultăți să-și restabilească imaginea.

Add Comment