PGA : Jordan Spieth pourrait compléter le grand chelem avec une victoire au Championnat de la PGA

Veți putea urmări cele patru runde ale Campionatului PGA începând de joi pe RDS și RDS Direct în mediul nostru multiplex.

Sunt acei jucători care au o aură aproape de neegalat care îi va urma pe toată durata carierei lor. Gândiți-vă la Tiger Woods care stârnește pasiuni din 1997 și care este acum idolul mai multor generații. Ne putem gândi chiar și la fiul său Charlie, care are o făli ceea ce va face pe mai mult de unul gelos, chiar si la doar 13 ani!

Pentru cei mai tineri, vor exista întotdeauna aceiași doi jucători de golf care vor lăsa amatori pe marginea scaunelor tot timpul: Rory McIlroy și Jordan Spieth. În timp ce încercările eșuate ale lui McIlroy de a-și finaliza Grand Slam sunt binecunoscute, nu același lucru se poate spune despre cele ale lui Spieth.

Si totusi.

Americanul va încerca săptămâna aceasta să cucerească Campionatul PGA, singurul major care lipsește din lista sa. Dacă totul merge așa, Spieth ar putea deveni al șaselea jucător de golf din istoria PGA care a reușit să realizeze această ispravă, iar grupul la care s-ar putea alătura este deosebit de puternic: Jack Nicklaus, Ben Hogan, Gene Sarazen, Gary Player și Tiger Woods. Iar la 28 de ani, doar Woods și Nicklaus ar fi terminat mai repede Grand Slam.

„Dacă mi-ai spune că trebuie să câștig un singur turneu până la sfârșitul carierei mele, aș spune că mi-aș dori să-l câștig pe acesta”, a spus Spieth la întâlnirea cu reporterii miercuri înainte de începerea turneului. .

Pentru cei care au urmat primii pași ai lui Spieth pe circuit în 2014-2015, nu este deloc o surpriză. De fapt, este aproape o surpriză să descoperi că încă ratează unul dintre cele patru turnee majore de pe lista sa. Să ne întoarcem.

Spieth începe un an de vis în 2014-2015 cu câteva performanțe bune – inclusiv o victorie la Challenge Hero World, un eveniment neoficial PGA. Apoi, a triumfat pentru prima dată a sezonului său la Campionatul Valspar în martie 2015, o a doua victorie în carieră. Câteva săptămâni mai târziu, Spieth a scris primul capitol al legendei sale. A câștigat jacheta verde la doar 21 de ani și opt luni la Turneul Masters, devenind al doilea cel mai tânăr jucător de golf care a câștigat la Augusta. Singurul jucător în fața lui? Tiger Woods.

În vara lui 2015, Spieth a continuat cu o a doua victorie în turnee majore la US Open, înainte de a adăuga John Deer Classic la sezonul său fulminant. Spieth își va încheia anul extraordinar prin câștigarea Campionatului Turului, o a cincea victorie care i-ar aduce premiul PGA Cel mai valoros jucător.

În acest moment, lumea golfului este în extaz. Succesele lui Spieth amintesc ciudat de începuturile unui anume Tiger Woods și am crezut că am găsit următorul superstar al golfului, chiar dacă erau pantofi foarte mari de purtat.

Performanțele bune ale americanului transpun sezonul următor, cu două victorii. Spieth a ajuns apoi la zece în sezonul 2016-2017, când a câștigat de trei ori, inclusiv British Open. Avea nevoie de o singură victorie la Campionatul PGA pentru a finaliza un Grand Slam și partea cea mai bună era că încă avea doar 23 de ani.

Apoi, vidul. Spieth își pierde toate orientarea și se confruntă cu o serie goală de aproape patru ani. Omul în care lumea golfului își baza atâtea speranțe își pierduse toate mijloacele. În ciuda muncii colosale asupra impulsului său, nimic nu a ajutat. Puterea mentală a lui Spieth îl abandonează complet, nu mai este o umbră a lui în jocul său lung. Câțiva ani mai târziu, aflăm că este deranjat de o leziune la mâna stângă și că a refuzat intervenția chirurgicală pentru a repara fragmentele osoase prezente în mână.

Renașterea neașteptată a lui Spieth vine în primăvara anului 2021. El demonstrează o consistență impecabilă, demn de anii săi de aur, iar Spieth semnează cei 12și victorie a carierei sale datorită unui -18 cumulat la Valero Texas Open.

Toate acestea ne aduc la sezonul 2022. După dificultăți în această iarnă și o tăietură dificil de digerat la Turneul Masters, Spieth și-a revenit rapid. La mijlocul lunii aprilie, Spieth a obținut o victorie impresionantă în prelungiri în fața lui Patrick Cantlay la RBC Legacy Classic, iar această victorie spune multe despre ceea ce am putut vedea la Campionatul PGA. El a excelat cu jocul său lung, dar a avut tot felul de necazuri pe greens… în ceea ce este de obicei arma lui preferată.

„Am câștigat acest turneu fără a fi bun pe greens. Este unul dintre cele mai proaste turnee ale mele la acest nivel când sunt în cursa pentru câștig. »

Acum imaginați-vă același Jordan Spieth, dar în deplină posesie a mijloacelor sale. Control superb asupra jocului său lung. Lovituri de apropiere precise. Rulouri demne de cei mai buni ani ai săi. Dacă totul este la locul lui și Spieth este într-o formă mentală bună, ar putea bine să aibă o întâlnire cu istoria duminica viitoare. De asemenea, a pregătit scena pentru apariția sa la campionatul PGA weekendul trecut, luând locul doi de la Byron Nelson, la o lovitură de la victorie.

Istoria spune că o victorie pentru Spieth este departe de a fi puțin probabilă. În sezonul său strălucit din 2015, a ocupat locul doi, la trei lovituri în spatele lui Jason Day și victorie. Apoi, în 2019, a revenit în vârful jocului său pentru câteva turnee. A profitat de ocazie pentru a străluci cu o poziție a treia în Campionatul PGA, dominat de Brooks Koepka.

Un mediu favorabil

Ediția 2022 a Campionatului PGA se va desfășura la Southern Hills Country Club, Oklahoma, iar toate condițiile par favorabile unei bune performanțe a americanului.

Originar din Frisco, la câteva ore de Tulsa unde se va desfășura turneul anul acesta, Spieth va putea face față unui teren care seamănă ciudat cu câmpurile din Texas cu care era obișnuit crescând. Verde rapid, vânt constant.

Istoria îl poate aștepta pe Jordan Spieth în câteva zile. Tot ce trebuie să facă este să profite de ocazie.

Add Comment