Revista de presă PSG: Troyes, Ekitike, Kimpembe, Odobert…

Văzut și citit despre PSG în presa franceză în această sâmbătă, 29 octombrie 2022. Meciul împotriva lui Troyes, Hugo Ekitike nu s-a dovedit încă, reunirea lui Wilson Odobert cu clubul său de antrenament și modul în care Presnel Kimpembe a tratat revenirea în competiție.

În ediția de astăzi, Echipa se uită înapoi la timpul redus de joc alHugo Ekitike de la începutul sezonului. Începătorul parizian ar trebui să fie din nou înlocuitor în această după-amiază de sâmbătă și va trebui să arate o altă față în săptămânile următoare, după cum sa indicat. Christophe Galtier la o conferință de presă. La trei luni de la sosirea sa (împrumut cu obligația de a cumpăra până la 35 de milioane de euro de la Stadionul Reims), atacantul de 20 de ani este cel mai puțin folosit jucător, în afara tinerilor, cu doar 159 de minute de joc și un singur start (împotrivă OGC Nisa). Amplasat logic în spatele trio-ului atacator, Lionel Messi-Neymar Jr-Kylian Mbappé, Hugo Ekitike își dezvăluie neînțelegerea în fața timpului său scurt de joc. Întârziat de o accidentare musculară la sosire, fostul Rémois a avut dificultăți să intre în ritm. „Există două elemente explicative. Unul, a ajuns cu întârziere, din cauza accidentării, iar când roata începe să se învârtă, mereu e greu să intri în ea. Apoi, în primele săptămâni, a fost ca un pește din apă. S-a luptat să se conecteze cu partenerii săi și cu felul în care au jucat”.explicam la PSG.

După un dialog cu duo-ul Galtier Campos la începutul toamnei, s-a convenit că depinde de jucător să se adapteze la ei. Și pentru fostul deputat Stadionul Reims, Christopher Raymondnu vă faceți griji cu privire la o posibilă pierdere a încrederii jucătorului: “Nu, nu cred. Hugo este cineva care poate părea nerăbdător, impetuos, dar are această calitate puternică, încrederea în sine este cea care îl menține în continuare. Când a fost împrumutat la Danemarca (Vejle BK, în 2021), fusese pus la sub 19 ani la început și mi-a spus: ‘O să-i arăt antrenorului, va trebui să mă bage într-unul de echipă’. El se află într-un context ultra-competitiv aici la PSG dar știu că are instrumentele pentru a face față acestei provocări. În dificultate, este foarte bun. » În anturajul luiHugo Ekitikese apreciază că vorbirea de Christophe Galtier iar situația actuală poate juca pe mândria jucătorului de a spera la o revenire. La rândul lor, liderii parizieni nu vor să pună prea multă presiune pe internaționalul francez U20 și „Întrebarea unui împrumut nu se va pune iarna aceasta”rapoarte THE.

Cotidianul sportiv revine și la reuniunea lui Wilson Odobert cu clubul lui de antrenament. Autor a 19 goluri sezonul trecut cu PSG U19atacantul în vârstă de 17 ani a decis să părăsească Rouge & Bleu la sfârșitul contractului său aspirant în această vară pentru a trăi prima sa experiență profesională la Troyes. Cu deja 3 goluri și 1 assist în ligă, originarul din Meaux a decis să urmeze calea altor Titis, după cum a explicat el: „Da, m-am gândit la asta. Dar plecarea în străinătate nu a fost pentru mine imediat. Am preferat să rămân Franţa. » El este acum implicat în 19% dintre obiectivele troiene. Calitățile sale i-au impresionat antrenorul, Bruno Irles : „Când am văzut-o, mi-am spus imediat că e ceva. După aceea, între „există ceva” și „funcționează”, există o prăpastie. Nu mă așteptam să-l văd adaptându-se atât de repede la lumea adulților, este uimitor. Și-a luat șansa. » Sâmbătă după-amiaza aceasta (pe 17:00). Prime Video), Wilson Odobert va juca pentru prima dată în carieră la Parcul Prinților. El nu simte “răzbunător” către clubul său de antrenament și ar dori să revină într-o zi: „Simt că nu mi-am încheiat misiunea cu PSG »a spus el în special.

De partea lui, Parisianul vorbește despre această întâlnire cu Troyes în această după-amiază de sâmbătă, la patru zile după demonstraţia împotriva Maccabi Haifa (7-2) in Liga Campionilor. Și cu câteva zile înainte de ultimul meci al lui C1 împotriva lui Juventus Torino (2 noiembrie), Christophe Galtier ar fi putut opta pentru o schimbare în atac, dar în cele din urmă ar fi trebuit să-și alinieze din nou trio-ul de atac, ceea ce i-a încântat pe Parcul Prinților împotriva clubului israelian. După cum a explicat antrenorul parizian la o conferință de presă „Când există această dinamică, nu o rupem, o menținem”, dând astfel unele indicații despre compoziția sa probabilă. Și din motive întemeiate, MNM a marcat 40 din 50 de goluri PSG de la începutul sezonului. „ Ghinion dacă Messi a plantat deja la fel de mult în 16 meciuri ca în sezonul trecut (11 goluri), că Neymar a fost deja mai decisiv decât în ​​ultimul exercițiu (13 goluri și 8 pase decisive) și asta Mbappe este acum cel mai bun marcator din Europa în anul calendaristic 2022 (44 de goluri). Pentru o dată stelele sunt aliniate și luminează atât de mult cerul din Paname, nebunia ar fi să le împiedice să clipească. » Mai ales că victoria va fi obligatorie, așa cum ne-a amintit antrenorul la o conferință de presă.

Cotidianul Ile-de-France se concentrează și pe pregătirea Presnel Kimpembe pentru revenirea lui în competiție. După o accidentare a hamstringului pe 10 septembrie, care l-a ținut departe de teren mai bine de o lună, Tweety de la PSG și-a recâștigat locul în lotul Parisului și va aduce o competiție suplimentară în apărare. O ultimă linie dreaptă importantă înainte de Cupa Mondială la Qatar (20 noiembrie-18 decembrie). Fundașul în vârstă de 27 de ani a revenit în competiție marțea trecută, revenind târziu în joc (în loc de Marquinhos) cu fața Maccabi Haifa cu banderola de căpitan. Deținător incontestabil în unsprezece din Christophe Galtier înainte de rănire, Presnel Kimpembe a ratat 8 meciuri de PSG, „ceva care i s-a întâmplat o singură dată în carieră. » Dar fundașul central a decis să-și ia durerea de pacient pentru a reveni mai puternic, precum prezența sa la centrul medical dinAspetar la Doha (Qatar) sfârşitul lunii septembrie. „Numărul 3 a făcut o mulțime de lucrări de reabilitare la ischiochibionarul stâng cu exerciții paralele de întărire a mușchilor gambei și șoldului. Aceste sesiuni zilnice grele au făcut să „sufăr” a Kimpembe foarte conștiincios în îngrijire și pe partea de recuperare. » Astfel, Presnel Kimpembe slăbit, o alegere dorită pentru a câștiga agilitate și mobilitate în teren.

Sâmbăta aceasta, el ar putea găsi un loc de start în unsprezece din Christophe Galtier. „Această retur este însoțită de o hotărâre puternică, de dorința de a-și păstra statutul de titular în timp ce competiția în apărare și instalarea recentă a sistemului 4-3-1-2 mențin suspansul în jurul identității elementului însoțitor. Marquinhos în balamaua centrală. » Chiar dacă schema cu trei apărători nu este definitiv îngropată, organizarea actuală este satisfăcătoare. Rămâne de văzut cine va fi privilegiat între Sergio Ramos și Presnel Kimpembe pentru a forma balamaua centrală cu Marquinhos. Iar internaționalul francez are atuuri de prezentat datorită experienței sale comune cu căpitanul parizian. În plus, este singurul stângaci dintre centrali. In ceea ce priveste viitorul sau, clubul capitalei vrea sa-si prelungeasca Titi, al carui contract actual se desfasoara pana in prezent 2024și face schimburi regulate cu el pe acest subiect »rapoarte LP.

In cele din urma, fulger de est evocă şi această deplasare a Estac pe gazonul de Parcul Prinților. Și „Emoția de a încrucișa săbiile cu stelele planetare se amestecă cu frica de a te întoarce acasă cu o valiză. » Chiar dacă troienii rămân la egalitate (2-2) la finalul sezonului trecut în bârlogul Rouge & Bleu, în acest sezon, amintește PSG „că atunci când tridentul Mbappé-Neymar-Messi a decis să doară, seara se poate transforma într-un coșmar. » Pentru a câștiga cel puțin un punct pentru această mișcare, jucătorii de Bruno Irles trebuie să sperăm că parizienii evoluează sub standardele lor. Mai mult, rămâne de văzut dacă această întâlnire s-a blocat între două meciuri de Liga Campionilor îi va oferi lui Troyes ocazia de a obține un rezultat bun. Dar pentru asta, „Va fi necesar ca Estac ridică considerabil un nivel de joc care s-a echilibrat de câteva săptămâni, până la punctul de a pune Bruno Irles într-o situație incomodă”relatează cotidianul regional.

Add Comment