Samsung Galaxy Z Fold 5: Tot ce ne așteptăm de la următorul dispozitiv pliabil al Samsung


Cea mai mare schimbare pe care sperăm să o vedem la succesorul lui Galaxy Z Fold 4 (care se va numi probabil Galaxy Z Fold 5) este un număr mai mare de caracteristici software care profită de forma sa pliabilă. Este grozav să ai un ecran gigant care să se potrivească în buzunar. Dar Samsung trebuie să facă un caz mai puternic dacă dorește cu adevărat ca dispozitivele pliabile să atragă mai mult decât cei care adoptă timpurie.

Galaxy Z Fold este la a patra generație, dar telefoanele pliabile încă nu au avut momentul revoluționar pe care îl aștepta Samsung. Deși vânzările de smartphone-uri pliabile sunt în creștere, acestea vor reprezenta doar 1,1% din piața globală de telefonie mobilă în 2022, potrivit proiecțiilor International Data Corporation.

Samsung lansează de obicei noile telefoane pliabile în august. Iată tot ce sperăm să vedem de la Galaxy Z Fold 5 anul viitor.

Mai multe caracteristici software


Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 de la Samsung oferă un ecran gigant care se potrivește în buzunar. Dar este nevoie de mai mult decât atât pentru a câștiga clienții. James Martin/CNET

Da, designul lui Galaxy Z Fold este ceea ce îl face să iasă în evidență. Dar un hardware impresionant nu înseamnă mare lucru fără software-ul care vine cu el. Samsung a făcut multe pentru a îmbunătăți modul în care aplicațiile funcționează pe ecranul interior de 7,6 inchi al lui Z Fold în anii de la lansare. De exemplu, Z Fold 4 are un dock care se află în partea de jos a ecranului pentru acces rapid la aplicații, precum și capacitatea de a folosi jumătatea inferioară a ecranului ca touchpad în modul Flex.

Problema este că aceste specificații nu fac o treabă grozavă de a convinge utilizatorii de ce ar trebui să-și dorească în primul rând un telefon pliabil. În schimb, ele fac procesul de utilizare a aplicațiilor pe Z Fold ușor și mai convenabil.

Credem că nicio companie nu a răspuns în mod adecvat la această întrebare, dar am văzut câteva încercări promițătoare. Surface Duo 2 de la Microsoft, de exemplu, se transformă într-o carte electronică atunci când deschideți aplicația Kindle, cu animații de întoarcere a paginii. Trebuie reținut, totuși, că Surface Duo este diferit de Z Fold, deoarece constă din două ecrane separate conectate printr-o balama. Galaxy Z Fold 4 este, de asemenea, un telefon mult mai bun în general datorită părții sale mai elaborate pentru cameră și îmbunătățirilor software mai fluide, printre alte beneficii.

Samsung a fost printre primii care au lansat un smartphone pliabil, ceea ce înseamnă că a avut un timp de livrare mai lung decât majoritatea concurenților săi în acest domeniu. De aceea sperăm să vedem funcții mai ambițioase de la Samsung în versiunile viitoare ale lui Galaxy Z Fold.

Un S Pen încorporat


Galaxy Z Fold 4 și Z Fold 3 acceptă S Pen, dar trebuie să îl cumpărați separat. Patrick Holland/CNET

S Pen-ul ar putea ajuta Samsung să răspundă la întrebarea esențială pentru cine este Galaxy Z Fold. Galaxy Z Fold 3 și 4 acceptă ambele S Pen, dar trebuie să-l cumpărați separat și nu există niciun mecanism de stocare pentru el. În schimb, se așteaptă ca Samsung să includă S Pen în Galaxy Z Fold 5 și să adauge o modalitate convenabilă de a-l stoca sau de a-l atașa pe dispozitiv.

Acest lucru ar putea face Galaxy Z Fold 5 și mai util pentru luarea de note, desenarea și editarea documentelor. Acest lucru ar putea să nu conteze pentru toată lumea, dar ar putea face Z Fold mai atrăgător pentru mulțimea orientată spre productivitate pe care Samsung pare să o vizeze. De asemenea, ar face prețul ridicat al lui Z Fold puțin mai ușor de înghițit, deoarece veți obține mai mult pentru banii dvs.

Samsung nu a discutat despre planurile sale pentru seria Galaxy Z Fold. Dar un raport de Electricul spune că Samsung a menționat adăugarea unui slot pentru stylus-ul S Pen ca o provocare cheie în a face dispozitivele pliabile mai populare. Aceasta înseamnă că Samsung ar putea măcar să ia în considerare includerea S Pen-ului în viitoarele sale dispozitive pliabile.

O cută mai puțin vizibilă


Samsung Galaxy Z Fold 4

Pliul lui Galaxy Z Fold 4 este încă vizibil. James Martin/CNET

Samsung a rafinat treptat designul Z Fold de-a lungul anilor, dar cuta nu a dispărut încă. Deși nu este întotdeauna vizibil, puteți simți cuta când treceți degetul peste ecran. Prin reducerea pliului, Galaxy Z Fold ar putea arăta mai mult ca o tabletă obișnuită când este deschisă.

Samsung poate fi lider când vine vorba de telefoane pliabile, dar alte companii fac progrese rapide când vine vorba de reducerea cutei. Luați Huawei și Oppo, acesta din urmă fiind unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Ecranul Huawei Mate XS 2 se înfășoară în partea din față a dispozitivului, astfel încât să poată funcționa ca un telefon obișnuit atunci când este pliat și ca o tabletă când este deschisă – un design care face ca cuta să existe abia. Am încercat recent noul Find N2 al lui Oppo, care are formatul Galaxy Z Fold, dar pliul său este aproape invizibil. Aceste progrese ne fac să ne dorim să vedem mai multe progrese de la Samsung în acest sens. Există șanse ca firma sud-coreeană să încerce să rezolve această problemă, având în vedere că raportul de Electricul sugerează de asemenea că este interesată de reducerea cutei.

Un design mai subțire


Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 încă se simte gros când este închis. James Martin/CNET

Galaxy Z Fold 4 de la Samsung are o construcție solidă și un afișaj cu acoperire largă. Dar rămâne greoi de folosit ca un smartphone convențional atunci când este închis. Galaxy Z Fold 4 măsoară între 0,5 și 0,6 inchi grosime când este pliat, în timp ce iPhone 14 și Galaxy S22 au o grosime de aproximativ 0,3 inci. Acest volum suplimentar ar putea să nu-i deranjeze pe cei care folosesc în principal Galaxy Z Fold desfășurat în modul tabletă. Dar aceasta este o altă barieră în calea adopției pentru cei care nu sunt încă vânduți cu promisiunea telefoanelor pliabile.

Un preț mai mic


Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 este semnificativ mai scump decât telefonul tău mediu nepliabil la preț normal. James Martin/CNET

Cu un bilet de intrare stabilit la 1799 de euro, a numi Galaxy Z Fold 4 scump ar putea fi o subestimare. „Este cu siguranță o provocare pe care o acceptăm și pe care va trebui să o acceptăm”a declarat TM Roh, Președinte și Director al MX Business, într-un interviu acordat CNET la începutul acestui an, referitor la poziționarea prețului Z Fold.

Modificări ca acestea ar putea împinge constructorii puțin mai mult pentru a face smartphone-urile pliabile alternative viabile la dispozitivele noastre de zi cu zi. Samsung a ajutat la popularizarea telefoanelor cu ecran mare pe care le folosim astăzi cu primul său telefon Galaxy Note în 2011. Compania încearcă să facă același lucru cu dispozitivele pliabile, dar în mod clar mai există provocări în continuare.

Articol CNET.com adaptat de CNET Franța

Imagine de prezentare: James Martin/CNET.com

Add Comment