Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

Vizionarea tuturor Stranger Things Sezonul 4 Partea 1 pe Netflix nu este un lucru ușor să spunem. Episoadele celor din urmă sunt într-adevăr deosebit de lungi. Dacă ești deja la jumătatea drumului și întâmpinați puține probleme în a te agăța de atmosfera înfiorătoare a acestui nou sezon, se pune întrebarea dacă merită să continui și este complet legitimă. Deci, ce oferă ultimele trei episoade din această primă parte? Aceasta este întrebarea la care vom încerca să răspundem astăzi.

Sezonul 4 din Stranger Things pe scurt

Înainte de a ajunge în miezul problemei, este necesar un scurt rezumat. Pentru acest sezon 4, Lucruri ciudate își păstrează echipa obișnuită. Îi găsim astfel pe frații Matt și Ross Duffer scriind și regizor, precum și pe Shawn Levy producător. Cât despre actori și actrițe, Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Noah Schnapp (Will Byers), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Winona Ryder (Joyce Byers), Charlie Heaton (Jonathan Byers) și ceilalți sunt mereu acolo. Totuși, remarcăm prezența unui nou venit interesant: Robert Englund. Dacă acest nume înseamnă ceva pentru tine, nu este degeaba. Este într-adevăr actorul care întruchipează unul dintre cei mai izbitori antagonişti îngrozitori ai ultimelor decenii: Freddy Krueger în Ghearele Nopții.

În ceea ce privește structura, Lucruri ciudate ne oferă de data aceasta o schemă destul de neobişnuită. Acest sezon 4 este într-adevăr compus, ca și al doilea, din nouă episoade care sunt împărțite în două părți neconvenționale. Primul, disponibil de vineri, 27 mai, este alcătuit din 7 episoade. Al doilea va fi lansat de la 1 iulie, și, prin urmare, va consta doar din două episoade.

Acum să vorbim despre mijloace cu suma astronomică pe care Netflix a dedicat-o fiecărui episod din acest sezon: 30 de milioane de dolari. Această sumă a fost folosită în special pentru a îmbunătăți foarte mult efectele speciale ale serialului, permițând în același timp Netflix să-și asume lungimea aleasă pentru fiecare dintre episoade. Punct important într-adevăr: toate episoadele acestui al patrulea sezon durează cel puțin o oră.

Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

În ceea ce privește sezonul în sine, acesta este, deloc surprinzător, continuarea directă a celor precedente. De când au trecut trei ani de când nu avem episoade noi Lucruri ciudate, un mic memento este în ordine. Lucruri ciudate este un serial care are loc în anii 80 în Hawkings (Indiana). Serialul începe mai precis în noiembrie 1983, cu un eveniment foarte specific: dispariția tânărului Will Byers, în vârstă de 12 ani. Între secrete guvernamentale, experimente de nemenționat și forțe supranaturale mortale, această poveste va scoate la iveală cele mai întunecate secrete ale acestui mic oraș. Și pentru a le dezgropa, ne putem baza pe banda mică de tocilar format din Mike, Dustin și Lucas, prieteni ai copilului dispărut, cărora li se alătură rapid o tânără misterioasă cu puteri supranaturale, Eleven.

După cum probabil știți, multe s-au întâmplat în diferitele sezoane ale Lucruri ciudate, îndepărtându-se treptat de pasul inițial. Presupunând că dacă sunteți aici mai aveți în vedere evenimentele din sezoanele precedente, nu vă vom oferi aici un rezumat detaliat. Dar înainte de a aborda ceea ce ne interesează, și anume ultimele trei episoade din această Parte 1, este totuși necesar să ne amintim ce se întâmplă în cele patru episoade anterioare. Pentru că cel mai puțin putem spune este că își iau timpul. Cu peste o oră de conținut per episod, există o mulțime de lucruri de pierdut între diferitele povești. Dacă ați urmărit cu exces prima jumătate a acestei părți 1, nu este imposibil ca o serie de detalii să vă fi scăpat. Înainte de a vorbi despre concluzie, este deci important să revenim la aceste începuturi. Desigur, dacă nu ați văzut primele patru episoade din sezonul 4, vă îndemnăm să săriți peste toată această parte.


Vecna, California, închisoarea rusească… Despre ce este începutul sezonului 4?

Spoiler pentru primele patru episoade ale acestui sezon 4

Toată această parte divulgă cu bucurie evenimentele din primele patru episoade ale acestui nou sezon de Lucruri ciudate. Dacă nu le-ați urmărit încă, nu ezitați să omiteți această parte pentru a merge direct la cea referitoare la încheierea acestei părți 1 (Un impuls bun pentru sfârșitul părții 1), garantat fără spoiler.

Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

Să începem micul nostru rezumat cu California. Aici îi găsim pe Eleven, Will, Jonathan și Joyce care s-au mutat la sfârșitul sezonului 3 pentru a începe o nouă viață departe de traumele lui Hawkings. Dar, din păcate, nu este suficient să pleci pentru a trăi o viață mai bună și nu Eleven va spune contrariul. O mare parte din intriga din California se învârte în jurul dificultății ei de a se integra în această nouă școală. Hărțuită în liceu și departe de draga ei (căreia îi minte deschis), este departe de a trăi viața bună. Împinsă la limită, va ajunge chiar să-și atace hărțuitorii, punctul de plecare al unui nou arc pentru ea în acest nou sezon, între problemele trecute și cele prezente.

Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

Dar în California, există și Joyce, care ne va duce într-un loc cu totul nou: Rusia. După ce a primit un pachet ciudat, ea află că Hopper nu a murit până la urmă. După evenimentele din sezonul 3, a fost capturat de ruși, torturat și apoi închis. Dar datorită corupției unui agent rus, a găsit o cale de a scăpa (cu prețul unei sume frumoase de bani, desigur). Prin urmare, Joyce va pleca cu Murray în frigul rusesc cu o mulțime de bani și cu speranța de a-și revedea iubita.

Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

De partea lui Hawkings, nici situația nu este ușoară. În timp ce trupa noastră de oameni fericiți pare mai divizată ca niciodată, un nou rău vine să tulbure liniștea orașului. O forță ciudată, răspunzând la numele lui Vecna, ucide adolescenții unul câte unul. Pe măsură ce Nancy, Dustin și compania încep să investigheze acest nou mister, ei descoperă o legătură cu Upside Down și un anume Victor Creel. Devine repede clar că și diferitele sale victime împărtășesc ceva: toți au o stare de rău profundă și sunt victime ale halucinațiilor cu puțin timp înainte de moarte. Și, din păcate, și Max începe să halucineze. Identificată drept următoarea victimă a lui Vecna, urgența este așadar și mai resimțită. Dacă mica noastră gașcă a reușit să economisească timp, mai are de găsit răspunsurile la multe întrebări și, astfel, o modalitate de a scăpa definitiv de Vecna.


Un impuls bun pentru sfârșitul părții 1

Stranger Things Sezonul 4: o concluzie apoteoză pentru partea 1?

Dacă acest rezumat este deja foarte lung, rețineți că am amintit pur și simplu elementele esențiale, ascunzând o bună parte din sub-intrigă. După cum ați înțeles, lucrurile se întâmplă în aceste prime episoade, fie că este vorba de bulversări majore sau de multe mici detalii. Dar, alegând să-și facă timp pentru a prezenta evoluția personajelor sale și diferitele lor subploturi, acest început de sezon poate să fi pierdut unele dintre ele. Dacă este un rău necesar, primele episoade tot tindeau să fie puțin lungi. Prin urmare, cei mai nerăbdători vor fi bucuroși să învețe asta a doua jumătate a acestei părți oferă un impuls bun. Personalul și subploturile sunt, în cea mai mare parte, concepute pentru a se concentra pe trei puncte principale: Vecna, lansarea lui Hopper și „antrenamentul” lui Eleven.

Stranger Things Sezonul 4: un mare final pentru partea 1?

Dacă pasajul din California nu a fost, pentru tine, de mare interes, vei fi încântat să afli că își pierde din importanță în episoadele următoare. — Lucruri mai ciudate se întoarce la elemente de bază și oferă astfel episoade ritmate, bogate în acțiune și revelații. „Cu siguranță, mereu ne spunem că anumite episoade ar fi putut fi scurtate, dar simțim totuși mai puțin lungime și mai mult dinamism. Este suficient să spunem că, dacă ai ezitat să ridici, restul ar trebui să se dovedească a fi mai digerabil pentru tine. Rețineți totuși că, dacă apreciați aceste sub-intrigă și această abordare mai umană a personajelor, această a doua jumătate vă poate lăsa cu un sentiment destul de confuz de incompletitudine.

Cat despre atmosfera, Lucruri ciudate împinge din nou ștacheta puțin mai sus. Episoadele finale sunt mai mult în fila celui de-al patrulea decât a primelor trei. Revenind la miezul intrigii, finalul acestei prime părți exploatează pe deplin groaza și aspectul tulburător introdus anterior. Unele părți sunt astfel deosebit de captivante, fie din punct de vedere vizual, fie din punct de vedere psihologic. Ca atare, personajul lui Eleven și toate secvențele care o privesc sunt deosebit de bine puse împreună și permit poveștii ei să câștige în profunzime.

Stranger Things Sezonul 4: un mare final pentru partea 1?
Stranger Things Sezonul 4: un mare final pentru partea 1?

Deși ieșind în evidență față de sezoanele precedente, sfârșitul acestei prime părți face și o revenire destul de surprinzătoare la surse și răspunde întrebărilor rămase fără răspuns de mult timp. Ultimele episoade din această parte clarifică un număr bun de puncte și chiar ne oferă niște revelații destul de neașteptate (suficient de rare pentru a fi aplaudate).

După cum ați înțeles, dacă primele patru episoade au servit ca o introducere pentru acest sezon 4, cei care închid această parte 1 încep o tranziție importantă către rezultatul părții 2. Dacă ezitai să renunți, s-ar putea să merite să persistezi. Dacă ți-a plăcut începutul acestui sezon 4 sau dacă îți lipsesc toate poveștile despre puterile lui Eleven și laboratorul, nici nu vei fi dezamăgit de călătorie. Dar dacă nu v-ați abonat la complotul din jurul Vecnei sau la întorsătura îngrozitoare a acestui început de sezon, sunt puține șanse să găsiți ceea ce căutați în episoadele următoare.


Add Comment